Регистрация на фирма онлайн – възможно ли е това?

Онлайн услугите отдавна престанаха да бъдат някаква екзотика – в днешно време това е обикновена практика за все повече дейности. Дори бюрократичната държавна машина започва да изнася все повече процедурите си в интернет, с цел да спести висенето по опашки. Напоследък все по-често се случва различни специалисти да предлагат сравнително нов тип услуга – онлайн регистрация на фирма.

В днешно време все повече хора предпочитат да създадат еднолично дружество с ограничена отговорност или съкратено ЕООД. Предпочитано е, тъй като застаряващото ЕТ се свързва с малки и ненадеждни фирми. Процедурата по регистрация на фирма трябва да бъде бърз и лесен процес, независимо дали сте физическо лице, което желае да стартира собствен бизнес или сте счетоводител, които обикновенно се занимава с регистрацията на фирма.

Също така съществуват много фирми – консултати, които са екип от юристи, счетоводители и анализатори. Те не само ще се справят безпроблемно с регистрацията на фирма за новите ви начинания, но и ще ви бъдат от голяма помощ при развиването на новия ви бизнес. Повечето такива фирми – консултати са утвърдени на българския пазар с предлаганите си услуги за регистрация на фирми и последващите ги промени в Търговския регистър.

Ако сте мислили над въпроса да започнете нов бизнес, не е задължитено да се намирате на територията на България, за да регистрирате фирма. По-добрите фирми – консултанти предлагат он-лайн регистрация на фирма. Първото и най-важно което е необходимо да се направи е проверка за униклаността на името на фирмата, това ще рече, че името на новата фирма не трябва да се дублира с името на някоя по-стара. След което необходимите документи и бланки ще бъдат попълнени вместо вас, ще бъде открита набирателна сметка и внесен необходимия учредителен капитал на името на вашата бъдеща фирма, след това всички документи ще бъдат входирани в Търговския регистър. Единственото което остава е да се почака ден два, за да излезне и новият ЕИК номер на новата фирма. Целият процес по регистриране на вашата нова фирма ще бъде извършен он-лайн, така че няма да е необходимо пътуване до България.

Регистрацията на фирми по този модерен начин е чудесен начин да пестите време и пари. На практика вече не сте зависими от работното време на чиновниците, и можете да свършите работата си по което време сте си наумили – дори в почивните дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.