Спазване на здравословна диета – един от начините за борба с диабета

Хранителните добавки са най-доброто допълнение в диетата на диабетно болните хора. Също така съществуват някои билкови лекарства, които могат да стимулират процесите в организма.

Хората страдащи от диабет трябва да следват балансирана и здравословна диета, за борба с това заболяване. За тази цел трябва да включват специални хранителни добавки към храната. Най-добрите форми на тези добавки са ниско калорични плодове и зеленчуци. Тези хранителни продукти, трябва да се консумират в изобилие за да се задоволи глада в организма.

Балансирана диета:

Балансирания хранителен режим може да включва продукти, които съдържат въглехидрати като плодове, зеленчуци, ядки, зърнени храни и млечни продукти. Тези хранителни продукти не трябва да съдържат мазнини, тъй като това може да доведе до наднормено тегло, което трябва да се избягва. Приема на протеини не трябва да надвишава повече от 15% от общия калориен прием.

Съвети за лечение на диабет:

Необходимо е да се следват специални рецепти за приготвяне на храната в домашни условия. При спазването на тези рецепти се използва точното количество храна, което да осигури необходимите вещества на организма, страдащ от диабет. Съществуват много специално разработени рецепти за диабетици, които са на разположение и в интернет, като например такива с ниско съдържание на мазнини. В много от тях са включени и хранителни добавки.

Хранителните добавки могат да се приемат под различни форми. Те представляват витамини и минерали и други хранителни вещества, от които тялото има нужда за да бъде здраво.

Учените и хората с диабет тип 2 вярват, че някои храни и спазването на диета има благоприятен ефект в справянето с проблемите на диабета. Плод от грейпфрут може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар при хора болни от диабет. Въпреки това, този плод се предполага, че има отрицателно взаимодействие с лекарства като метформин и понижаващи холестерола средства.

Няколко малки клинични проучвания показват, че канелата може да помогне да се предотврати появата на диабет тип 2. Поддръжници на това изследване твърдят, че само една чаена лъжичка на популярната подправка е всичко, което е необходимо, за да се нормализират нивата на инсулина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.