Плочки за баня

В следствие  бума на строителството България се „напълни“ със всевъзможни вносители и дистрибутори на плочки за баня – испански, италиански, турски, много български. Това се отрази много добре на потребителя – в момента той може да избира между множество различни модели плочки за баня, огромно разнообразие от производители, съответно и най-различни качества на продуктите – наблюдава се както висококачествени плочки за баня от наистина добри заводи за керамика, така и такива, които са малко или много надценени – при тях цената не отговаря на качеството.

Как да се предпазим от нелоялни търговци на плочки за баня? Просто трябва да сме много добре информирани, най-лесното, което можем да направим е да се поразровим в интернет, да потърсим за някакви евентуални проблеми с тях, да разгледаме и други сайтове, може да открием същите плочки за баня на да речем двойно по-ниска цена. Разбира се има случаи, в които са налице такива факти, без вина на търговеца – например цената в София е за първо качество плочки за баня, в Благоевград например за второ качество.

В България има честа практика да се продават второ качество плочки за баня – в това няма нищо лошо разбира се, да не говорим, че често някой „второкачествен“ фаянс е в пъти по-квалитетен от друг, класиран като плочки за баня първо качество. Не се притеснявайте да купувате продукти от този тип, уверете се в произхода им и няма да съжалявата, някои чуждестранни заводи за плочки за баня са на такова високо ниво, че класират стоката си второ качество и при най-малкото отклонение от задения шаблон.

Разнообразието е огромно и за да си осигурим добър избор, трябва да пообиколим няколко магазина – да си харесаме някакви плочки за баня и тогава да направим своя „информиран“ избор, защото иначе рискуваме да съжаляваме след това – а пък парите, които се дават обзавеждане за баня, понякога са доста сериозни.

Друг полезен съвет, който можем да ви дадем, ако искате да сте „в крак с модата“ и да вземете най-актуалните плочки за баня е да преглеждате бюлетините и ревютата от световните изложения на продукти за банята – Cersaie в Италия и Cevisama в Испания. На тези две изложения се представя „каймака“ от заводи, произвеждащи плочки за баня от цял свят – абсолютно всичко ново може да се види именно там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 + = 12

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.