Подобрете работата на лаптопа си

Много са нещата, които биха могли да попречат на нормалната работа на вашия лаптоп. В това упътване ще проследим как можем да отстраним най-масовите причини.

Проверете за вируси

Не възлагайте всичките си надежди единствено на някоя антивирусна програма за предпазване от вируси. И те понякога се случва да пропуснат някой неприятен вирус или троянец. От време на врем проверявайте с безплатните варианти на SUPERAntiSpyware и Malwarebytes. За по-сериозни ситуации може да пробвате AVG Rescue CD, който действа в неуиндоуска среда и хваща вирусите по-ефикасно.

Дефрагментиране на твърдия диск

Популярно схващане е, че дефрагментирането на харда помага за по-бързата работа на лаптопа и това е един от най-често даваните съвети. Има някои колебания до колко това е така при съвременните операционни системи, но нищо не пречи да се пробва. За целта трябва да изпълните следните стъпки:

  1. Влезте в старт менюто и кликнете върху Computer / My Computer

Преинсталиране на Windows

Преинсталирането на Windows понякога също е вариант, но това означава да загубите всичките си настройки и вероятно немалко важни файлове. Би било доста наудобно винаги, щом имате някакъв проблем, да трябва да пренастройвате мейл клиента си, покрай което е възможно да загубите и ценна кореспонденция. Същото важи и за останалите програми, които ползвате.

Намалете приложенията, стартиращи с Windows

Системите на повечето потребители са натоварени с ненужни програми, голяма част от които се включват заедно с Уиндоус и заграбват много ресурси. Спирането на тези, които не ви трябват постоянно от автоматично стартиране и деинсталирането на тези, които не ви трябват въобще, би могло да ви помогне. Трябва само да внимавате да не спрете някоя важна програма.

За да промените кои програми да се пускат заедно с системата, направете следното:

  1. Идете в старт менюто, напишете msconfig и натиснете ENTER
  2. Кликнете на таба Startup
  3. Махнете отметките на програмите, които искате да спрете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.