Съвети за брюнетки – подходящите цветове козметика за лице

Много момичета са сменяли цвета на косата си и от блондинки са ставали брюнетки, но с тази промяна идва въпроса за правилният грим, който задължително следва и допълва тази трансформация. Добрата новина е, че за тъмните коси много лесно се намира подходящ цвят козметика за лице. Все пак има някой цветове, които не само акцентират върху характеристиките на чертите ви, но правят кожата да изглеждат безупречно. Ето няколко изпитани начина за подчертаване на естествената ви красота.

Фон дьо тен и пудра

За да започнете прилагането на гримовете, първо трябва да почистите кожата си и да приложите дневен крем като основа. При изборът на фон дьо тен не забравяйте, че той трябва да съвпада абсолютно точно с цвета на кожата. Обикновено фон дьо тена е в златисти и синкави нюанси. Когато цветът на кожата ви е по-скоро в по-студената гама розов фон дьо тен е точният избор, докато жълтите разцветки са по-добри за по-топъл тен.

Златистите тонове са идеалният вариант за тъмна кожа, докато по-наситените цветове на праскова, корал и оранжевият придават естествен вид на светлата кожа.

Гримове

Когато избирате сенки си помислете за кафяви цветове като мока, кафе и шоколад. Можете също така да добавите по-блестяща палитра за да придадете дълбочина. За брюнетките подходящи нюанси са тъмно синьо, зелено, златисто розово и бордо. Вижте и техниките за гримиране, с които ще направите перфектното съчетание в цветовете на очите и косата ви.

  • Брюнетки с тъмно кафеви очи – тук трябва да включите професионална козметика в сини цветове (всички нюанси), златисто, розово, червено (тъмно), шоколадово кафяво, тъмно сиво, тюркоазено, лайм, оранжево, черно и лилаво.
  • Брюнетки с лешникови очи – момичетата с такива очи могат да опитат очна линия и грим в синьо-зелен цвят, а също така и тъмно зелен, оранжево, сиво (светло), светло лилаво, лешниково кафяво, розово и светло синьо.
  • Брюнетки със сини очи – подходящи цветове са син, розов, сив, синкаво-зелен, морско син, праскова, лайм, лилав, зелен, светло кафяв и черен.
  • Брюнетки със зелени очи – опитайте цветове като синкаво-зелен, зелен (всички нюанси), кафяв (всички нюанси), лешниково, лилаво, морско синьо, бледо морав.

Цветовете, които трябва да избягвате са бяло и светло розово тъй като те придават много блед вид на лицето ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 + = 14

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.