Фитнес тренировки по бокс

Бягането и аеробните натоварвания са добри сърдечно-съдови упражнения, въпреки че практикуването им става скучно с времето. Ако искате да опитате нещо ново, може би едно упражнение, което съчетава силова  и аеробна тренировка, помислете за фитнес бокс.  За него не е необходим  партньор, чували или боксови лапи. Все пак  добра идея  е да се започнат упражненията по бокс с видеоуроци или фитнес инструктор, за да ви покаже основните движения. Това е един съвременен метод за раздвижване, който ще ви даде необходимия тонус за деня.  Ето в общи линии какво представлява една тренировка:

Стъпка 1

Скачане на въже в продължение на пет до 10 минути, за да загрее цялото ви тяло. Разтегнете горната и долната част на тялото, включваща на глутеалната, квадрицепсите, прасците, ядро и раменете за да загреете големи мускулни групи.

Стъпка 2

За около 30 минути удряйте тежък боксов чувал или бърза круша, или  упражнявайте бокс със сянка, ако не разполагате с чували. Движете краката си и пускайте прави, крошета и ъперкъти с ръцете, съчетани с отбранителни движения като високо вдигнат гард и отклони.

Стъпка 3

Работете на двуминутни рундове като почивате по 45 секунди между тях.  Опитайте серии на физически упражнения, като две минути прави удари, две минути на крос-оувър удари и т.н

Стъпка 4

Завършете тренировка с 15 минути основна работа по сила с упражнения като лицеви опори и клякания. Помислете и за абдоминалната област като направите няколко серии коремни преси, за разработване на мускулния тонус.

Стъпка 5

Отпуснете тялото с бавно тичане или скачане на въже в продължение на пет минути в края на вашата тренировка. Разтегнете мускулите по същия начин, както в началото на упражненията. Съсредоточете се върху големите мускулни групи на горната и долната част на тялото.

Стъпка 6

Повтаряйте тренировката поне 2-3 седмично, за да се чувствате добре. Не се отказвайте ако първия път имате мускулна треска и ви боли – това значи, че мускулите са били натоварени, но нали това беше целта.

takimir

Latest posts by takimir (see all)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 2 = 11