Средства за справяне с бебешките колики

Gripe Water е известно средство против колики и други стомашно чревни проблеми. За първи път този медикамент е създаден в Англия през 1851 година и тогава той е бил използван за облекчаване на редица проблеми при бебета, включително метеоризъм, колики, никнене на млечни зъби и др. По принцип това е стерилна вода, обогатена с някои билки, които са известни с благоприятния си ефект върху храносмилателната система.

В първоначалния си вид, този медикамент е съдържал алкохол и бикарбонат, които в днешно време не са включени в състава.

Gripe Water за деца

Това средство е известно сред много родители като ефикасен начин за успокояване на червата. Кърмачетата със симптоми на колики, обикновено стават доста нервни и ревливи, главно поради стомашно чревен дискомфорт. Тези симптоми помагат да се окаже помощ на бебето, което се бори с тази болка. Това популярно средство може също да облекчи стомашни болки и газове, както и хълцането при бебетата. Всички тези свойства се дължат на билки като лайка, копър, джинджифил, масло от семена на копър, кимион и мента. Всички тези билки са известни от векове с техните лечебни свойства, особено при стомашни проблеми. Въпреки това съставките могат да варират значително между различните марки.

Странични ефекти

Обикновено не се наблюдават странични ефекти, освен ако не е дадена по-висока от препоръчаната доза. Понякога нежелани реакции могат да бъдат причинени от определени съставки, които не се считат за безопасни за бебетата. Ако е налице високо съдържание на бикарбонати и медицински въглен, това може да се отрази върху абсорбцията на някои важни хранителни вещества. Страничните ефекти включват гадене, стомашни спазми, повръщане и дехидратация.

Приготвяне в домашни условия

За приготвянето на средство за борба с коликите ще е необходимо няколко стрити семена от див копър. Количеството на стритите семена може да бъде около една чаена лъжичка. След раздробяване на семената те се сваряват в около два литра вода. След това се прецежда и след охлаждане течността се прехвърля в бутилка и се съхранява в хладилник. Преди да предприемете използването на това средство се консултирайте с педиатър. С него ще обсъдите дозировката, която ще бъде най-подходяща за вашето бебе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + = 10

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.