Как да открием симптомите при грип и какво лечение да приложим?

Грипът е заразно заболяване с грипоподобни симптоми. Причината за неговата поява се дължи на вирус, който непрекъснато се променя. Такива мутирали щамове на вируса на грип могат да повлияят отрицателно на човека, въпреки, че той може да има имунитет към друг щам на грипния вирус. Ситуацията се влошава, ако отделните щамове се комбинират. Такава комбинация може да бъде наистина фатална.

Симптоми характерни за заболяване от грип

Имунната система на човек болен от грип не функционира правилно. Тя е силно изтощена. В резултат на това, грипа може да се превърне в друго животозастрашаващо заболяване, известно като пневмония.

Видове грипен вирус

Вирусът отговорен за причиняване на грип се класифицира в три вида, а именно: А, В и С.  Докато вируса от тип А се развива само при животните, тип В е насочен само към хората.

Кога вируса е най-активен?

Грипа може да атакува всеки и по всяко време. Въпреки това хората са особено податливи на грип по време на смяна на сезоните. При заболяване от грип, основно засегната е дихателната система. Когато климатичните условия са доста променливи хората са податливи на грипни заболявания. Инфекцията лесно може да се предава от човек на човек. Основните начини за разпространяване на заразата са по въздушно капков път или при използване на едни и същи предмети със болен от грип човек.

Грипни заболявания

Грипа е придружен от запушен нос, главоболие, временна болка в ставите и повишена телесна температура. Симптомите на грип изчезват след три до четири дни, независимо дали се вземат лекарства или не. Ако симптомите продължават за по-дълъг период от време, трябва да се консултирате с лекар.

Лечение на грип

Най-добрия начин да се лекува грипа е да се направят горещи вани за крака и гаргара, ако човек страда от болки в гърлото. Много хора използват чаена лъжица сурово неподправено синапено масло, за да си възвърнат нормалния глас. Необходимо е краката и тялото да се поддържат топли. Използването на охлаждащи гелове по гърба, подмишниците, краката и гърдите, облекчават симптомите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 2 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.