Какви са предимствата на една PVC дограма?

Ако просто направите една разходка из града, много лесно ще установите, че една от най-предпочитаните дограми в момента е PVC дограмата. И все пак, нека разгледаме какви са основните й предимства, които я отличават от другите видове дограма.

Основната причина за поставянето на PVC дограма е да се постигне добра топлоизолация, което води до спестяване на разходите за отопление през студените зимни дни и месеци. Една от основните технически характеристики, която извежда тази дограма на преден план, дори вече и пред дървената дограма е добрата топлоизолация.

Освен добрите топлоизолационни качества, новата ПВЦ дограма притежава и много добри шумоизолационни такива. Тя ще предпази дома ви от нежеланите шумове от улицата и ще гарантира уюта и спокойствието вътре в него.

Също така, в сравнение са алуминиевата, една PVC дограма не образува конденз, като също така предпазва вашия дом от появата на влага и мухъл.

Не е за подценяване и цената на една дограма, той като в днешно време ние се стремим да получим нещо качествено, но ако е възможно на по-поносима цена, а в този случай излиза по-евтино да поставим PVC дограма, отколкото алуминиева или дървена.

По желание може да получите стандартно изработен проект или индивидуален, при който вие може да прецените колко броя профили ще има в него, какъв стъклопакет или какъв вид обков.

Също така при избора на PVC дограма, имате възможност да се спрете на цвят или дизайн, който ви допада, тъй като разнообразието е изключително голямо.

Друг плюс на ПВЦ дограмата е лесната поддръжка. А освен че е лесна за експлоатация, тя е и с доста дълъг живот, дори в сравнение с дървената дограма, при която ако няма качествена поддръжка, независимо от качествения монтаж, няма да може да издържи повече от няколко години.

Макар и споменато на последно място, последното качество също е важно, а то е екосъобразността на една PVC дограма, което ще рече, че тя може да бъде рециклирана на сто процента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.