Подобрете вашата онлайн реклама

При AdWords кампания има удачни начини да се спестят пари като се увеличи click-through rate (CTR), защото по-висок процент кликвания означава и по-добра оценка от страна на Google. По-добрата оценка води до по-добри рекламни позиции за вас, получени на по-ниски цени. Как да постигнете това? Направете го в следните десет стъпки:

  1. Направете специални промоции и накарайте потребителите да участват в тях. Интересните презентации винаги привличат потребители и ако те се заинтересуват от вашите специални оферти от типа „Спестете пари”, „Вземете само днес на половин цена” и пр., скоро може да станат ваши клиенти.
  2. Използвайте ключови думи в заглавието на Google AdWords рекламата си.

Ключовите думи, по които потребителите осъществяват търсене в Google, са откряващи се, тъй като са с удебелен шрифт и потенциалните клиенти могат лесно да кликнат на тези реклами, докато не биха обърнали внимание на такива, без ключови думи.

  1. Самите ключови думи, които подбирате трябва да са максимално ясни и описващи най-пълно това, което рекламирате. Ако предлагате тоалетно мляко и използвате думите „мляко”, „чисто”, „полезно”, хората които търсят стоката ще се интересуват от натуралната хранителна напитка, а не от козметичния продукт. Изпращайте точен апел към потенциалните клиенти.
  2. Не забравяйте да използвате отрицателни ключови думи, за да отстраните потребители, които не търсят  това, което вие предлагате. Ако продавате само нови дрехи, вашата реклама не е предназначена за купувачи, търсещи дрехи втора употреба, нали?
  3. От простотата и яснотата на рекламата ви зависи до колко тя ще достигне до хората и до колко те ще я запомнят. Бъдете ясни и лаконични.
  4. По-големите думи в URL са от значение, понеже се четат по-лесно. Нека вашия сайт е така озаглавен, че да привлича веднага таргетираната група.
  5. Пробвайте различни видове реклама. Опитайте да рекламирате чрез банери, текстови послания, локален бизнес, пробвайте различни ключови думи и проследете ефективността. При отчитане и отсяване на най-добрите CTR-и, вие можете да си изградите рекламната стратегия занапред. Така можете лесно да постигнете пълноценна AdWords реклама.
  6. Избягвайте съкращенията. Този съвет е свързан с написаното по-горе за това колко е важно да бъдете ясни и разбрани от страна на хората, които ви четат.
  7. Не забравяйте да обвързвате рекламата със сезона, в който се намираме или предстои. Ако предлагате дрехи и настъпва есен, можете да апелирате към хората по този начин „Подгответе се за есента!” Това създава положителна нагласа в потребителите и ги кара да се активизират. Необходимо ли е да напомняме какво желание за покупки на коледни подаръци настъпва през декември и как компаниите използват това в рекламните си кампании?

Следвайте интуицията си. Вие със сигурност притежавате нюх за реклама и можете да развивате този талант не само с четене на полезни статии по темата, но и с личен опит и практики, които сами да тествате. Бъдете откриватели!

Разбира се, че съществуват и други начини да подобрите вашата онлайн реклама и тази статия няма как да разнищи всички възможности.Именно затова говорим толкова много за това, че да се рекламира успешно е въпрос освен на умения и познания, така също и на талант и вдъхновение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 9 = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.