Тригодишните посещават 13 града по света годишно

Скорошно проучване, направено от един от големите портали за авиационни услуги и продажба на самолетни билети показа, че мнозинството от британските деца на възраст между 2 и 4 години днес са посещавали два пъти повече чуждестранни дестинации от своите родители, когато те са били на тяхната възраст.

Известната знаменитост Милене Клас, например, е потвърдила, че нейната дъщеря е пътувала до общо 56 страни по света до времето, когато е била навършила три години. И макар повечето великобритански прохождащи малчугани да не са достигнали чак такава забележителна цифра, проучването показва, че средно едно детенце е посетило 13 града в рамките на едногодишен период.

Резултатите от отговорите на интервюираните повече от 1300 родители на територията на Обединеното кралство, също така показват предпочитанието на британците към пътуванията отвъд океана. Оказва се, че едно средностатистическо дете на възраст между 3 и 5 години е посетило повече чуждестранни градове, отколкото местни дестинации от собствената си страна.

Проучването, от друга страна, сочи още, че едва 12% от четиригодишните деца са посещавали дестинации отвъд Великобритания. Очевидно родителите на тази възрастова група преценяват, че ваканциите в границите на кралството са по-удобен вариант от пътуването зад граница.

Служителка на портала, провел изследването, коментира с думите, че очевидно родителите все повече и повече водят своите деца в различни държави, като по този начин им създават навици за пътуване, както и трайно вкореняват в тях жаждата за пътувания и срещи с нови култури.

Несъмнено броят на пътуванията на малките деца е зашеметяващ. Той показва колко различно ще бъде това поколение след години и как в последствие предстои да се променя все повече облика на авиационната индустрия както във Великобритания така и по света.

Днешните опции, които всички нискотарифни авиокомпании се надпреварват да предлагат са наистина огромна възможност за малките пасажери да посещават безброй дестинации. С евтините самолетни билети до различни точки по света в днешно време всяко едно семейство може реално да си позволи ваканция до някое кътче на света. За разлика от предишните времена, когато сегашните родители са били малки деца и пътуването със самолет е било истинско събитие и без съмнение лукс.

BiletiBileti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 5 = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.