Отидете на екскурзия… в София!

Много рядко вече можете да срещнете човек, който поне веднъж да не е посетил нашата столица. Дали по работа или просто на екскурзия, пътят на всеки един от нас се пресича със София. Градът е основен Университетски, административен, индустриален, културен и транспортен транспортен център на страната. Не само българи, но и все повече чуждестранни туристи го посещават целогодишно. Тук се провеждат множество културни мероприятия, както и музикални събития с музиканти от цял цвят.

В София се намира Българската академия на науките, както и Българска Народна Банка. Тя е основана преди повече от 150 години и тоя я прави една от най—старите банки в света. Нейната функция е да поддържа стабилна националната парична единица.

Столицата е изключително богата на съветски паметници и музеи. Паметника на Съветската армия е един от най—големите по рода си. намира се в близост до орлов мост. Мостът е една от важните архитектурни ценности на столицата. Той е построен над река Перловска, в центъра на града. Името на мостът идва от четирите статуи на орли, които са „кацнали“ на моста. Орлов мост е и много натоварено кръстовище.

Археологическият музей също е много известно сред туристите. Вътре могат да се видят етнографски, старовековни и нумизматични експонати.да видите експонати. В миналото сградата, в която се помещава археологичния музей, се е намирала джамия.
Национален стадион „Васил Левски” също се намира в столицата. Той е най—големият стадион в страната, разполагащ е повече от 45000 места. Построен е преди 59 години. Реновиран е 2 пъти през годините. На него се провеждат всички срещи на националният отбор по футбол. Стадиона има още 14 зали, в които се практикуват и други спортове като художествена гимнастика, аеробика, бокс, има фитнес и др.

Има множество хотел в София, които се опитват да поемат потока от туристи през цялата година. Един от тях е известният MAXI Хотел София. Той се намира сред невероятната природа на планината Витоша, в близост до кабинковия лифт. Хотелът разполага с много модерно оборудван Спа център, предлагаш лечебни и разкрасяващи Уелнес и Спа процедури. Там можете да поиграете тенис или да поплувате в басейните, да организирате бизнес среща в конферентна зала или да поканите някой на изискана вечеря в ресторанта. MAXI Хотели в София цени високо доверието на своите и гости, като им предлага едно истинско качествено обслужване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 2 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.