Интериорен дизайн с малък бюджет

Когато повечето от вас чуят думите интериорен дизайн, първото нещо което изниква в ума са много средства, които са необходими – за майстори, материали, обзавеждане. Всъщност, напълно възможно е да създадете красиво домашно пространство с доста нисък бюджет и голям набор от идеи за интериорен дизайн.

Много добро място, където може да намерите хубави неща на прилични цени за вашите интериорни проекти са мебелите втора употреба, обявите за продажба на обзавеждане и различни аксесоари, както и разпродажбите на големите магазини. При промяна на сезоните или ликвидация на даден склад или магазин, цените на изложените стоки са значително по-ниски от нормалните пазарни цени.

Ако през всички тези обиколки на магазините и четене на каталози си харесате нещо, но то надхвърля бюджета, които може да отделите, бихте могли да се завъртите няколко пъти и да изчакате промоция на изделието или пък да го потърсите втора употреба. Разбира се, това си е риск, тъй като желаните мебели или дивани или аксесоари могат да свършат и да не може да си намерите други такива.

Повечето статии и списания за интериорни идеи се базират на нови и модерни мебели, техники за декорация и аксесоари, които са трудни за намиране втора употреба. В този случай може да потърсите в складовете на големите вериги, които също организират големи разпродажби,  за да намерите мечтаните от вас продукти.

Взависимост от избрания от вас интериорен стил, може да потърсите в антикварните магазини за разнообразни мебели в средновековен стил. Дори да не намерите каквото търсите, самото посещение на такъв магазин си е едно вълнуващо пътешествие през времето и стиловете, така че дори да не купите каквото търсите, няма да се разочаровате.

Има интериорни студия, които предлагат мебели и обзавеждане в провинциален стил. Чудесно съчетание на стилове може да постигнете с модерни мебели, изкуствено състарени и подредени в чаровен провинциален стил.

Ако пък не ви се отделят пари за нови мебели или аксесоари, винаги може да прибегнете към доброто старо боядисване или смяна на тапетите в къщи. Може дори да боядисате старите кухненски шкафове. Ефектът ще е повече от добър – все пак освежавате интериора.

Най-важното, което трябва да запомните е, че интериорният дизайн трябва да харесва на вас и на любимите ви хора. Може да е модерно, може да го има по списания и магазини, но ако не ви харесва, значи не е за вас. Интериорният дизайн трябва да носи радост, усмивки и удоволствие, че се прибирате у дома.

Източник www.modazadoma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


1 + = 8

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.