Две сим-карти едновременно – Samsung B7722 от висока класа

Позициониране

Моделите от семейство DUOS, които работят едновременно с две SIM-карти, преобладават на пазара. Серията DUOS е основната част от продажбите на двукартови апарати, макар че съвсем не се отличава с ниска цена. В Samsung намират  решения, които нямат аналози в конкурентните компании, и така покрай нискобюджетните модели си пробиват път и доста по-сложни апарати. Днес сензорният Samsung B7722 е водещият модел на поредицата DUOS, а по съвместителство – и най-функционалното   двукартово постижение. Опитът да откриете нещо подобно ще се натъкне на пълната липса на конкуренция. Поради това можем да кажем, че към този модел ще проявят интерес тесен кръг от хора, търсещи сензорен телефон със съвременни характеристики и готови да  платят за него.

Водещите модели от семейство DUOS никога не са се отличавали с  ниска цена, особено в началото на продажбите. Ако проследим серията ще видим, че цената на апарат като Samsung B5722, излязъл в края на 2009 година, в началото е от порядъка на 400 долара, а към лятото на 2010 година вече е паднала до 300 долара. Смятам, че фактор за това е ограниченото търсене на подобни модели. Ако продължим в този дух, смело можем да кажем, че и цената на B7722 бързо ще продължи да спада. Примерно по 25-30 долара за апарат втора употреба. Животът на този апарат е около година.

Предлаганите модели са без отлики, които да ги правят подходящи специално за мъже, жени, или пък за хора на определена възраст.

Дизайн, размери, управляващи елементи

Моделът излиза само в един цвят – черният. Около гланцирания лицев панел има хромиран кант, но заради същия този гланц по задната част на корпуса постоянно остават петна. Моделът с две сим-карти Samsung B7722 Duos  изглежда като типичен сензорен телефон, украсен от механичните бутони за повикване/прекъсване и връщане към менюто. В дизайна на този апарат няма нищо особено – обикновен, неотличаващ се на външен вид телефон. Моделът е малко масивен –  размерите са 13.5 x 55.5 x 14.3 мм, тегло – 107 грама, но пасва на ръката добре.

На лицевата част има фронтална камера за видеоразговори в 3G. На лявата странична част се  намира бутонът за регулиране на височината на звука, а малко под него – буксата за microUSB, покрита от пластмасово капаче, закрепено към корпуса.

Дисплей

Телефонът Samsung B7722 има TFT-екран с диагонал 3.2 инча, резолюция 240х400 и изобразява 262 000 цвята. Цялото  въвеждане на данни в телефона се осъществява чрез сензорния екран. На слънце екранът избледнява, но въпреки това картината се вижда. На дисплея се събират 8 реда текст плюс три служебни. В някои режими може да има и 12 реда (четене на SMS с мащаб на  текста, например). Размерът на шрифта е голям, чете се прекрасно.

Батерия

В телефона е използвана литиево-йонна батерия с капацитет 1200mAh. Според производителя, това е достатъчно за 13 часа работа в режим разговор и 420 часа в режим на готовност. Апаратчето работеше средно около 2 дни при два часа разговори, десетки съобщения на ден, минимално използване на поща и близо час музика. На онези, които постоянно използват  пощата си и web-мрежата,  апаратът  ще смогне да даде едва ден работа. Като цяло, можете да разчитате на ден-два работа, телефонът не е способен да издържи повече. Времето за пълно зареждане на батерията е около 2.5 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 4 = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.