Лаптоп батерии с 4 или 6 клетки – за и против

Новите лаптоп батерии, които се произвеждат са с 4 и 6-клетки, като разбира се технологиите непрекъснато напредват и днес е произвеждат батерии дори с повече клетки. Много хора, когато решат, че се нуждаят от нова батерия искат по-мощна, която да издържа повече и ако тяхната е била с 4 клетки те искат новата да бъде с 6 клетки. Разбира се някои модели лаптопи и батерии позволяват това, но с доста компромиси.

Често срещано оплакване сред някои потребители е, че 6-клетъчните батерии могат да „стърчат“ физически от останалата част на лаптопа. Това може визуално да развали външния вид на вашия лаптоп, а в някои случаи може да бъде въпрос на комфорт. В крайна сметка, всичко се свежда до това колко често ще трябва да използвате вашия лаптоп с едно зареждане. Например, ако сте студент и използвате усърдно вашия преносим компютър, за да си водите бележки и имате много работа на него, тогава може ви е по-добра да отделите малко допълните пари, за да вземете по-мощна батерия. Така ще получите допълнително един или два часа живот на батерията. Освен това, ако се налага използвате много медийните устройства или искате да гледате филми, да слушате музика или да играете игри 6 клетъчните батерии биха били по-рационалния избор. Въпреки това, ако не възнамерявате да изключвате вашия лаптоп от зарядното и да използвате вашите батерии за лаптоп Dell, тогава няма смисъл да си взимате по-мощна и с повече клетки. Вместо това има няколко начина, с която може да удължи живота на вашите батерии за лаптоп. Настройте лаптопа си да работи в икономичен режим. Намалете яркостта на екрана си. Изключете неизползваните програми и така ще съхраните още малко енергия.

Изборът ви на лаптоп батерии зависи изцяло от вас и от вашите нужди. Спрямо вашите желания и потребности при работа изберете мощността на батериите дали да са 4 или 6 клетъчни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.