Защо жените не използват декоративна козметика за лице?

Забелязали ли сте, че има много жени, които не използват козметика за лице и по-специално спирали, червила, сенки, очни линии и други такива разкрасителни продукти? Наистина много красиви жени, които не се нуждаят от козметика, за да покажат красотата си, но все пак лицето на жената изглежда много по-нежно и красиво, когато има нанесен лек грим. Казвам лек, защото има и други случай, когато една красива жена прекалявайки с тежкия грим крайния ефект не е особено очароващ. Много жени избягват гримирането под претекста, че това е загуба на време, но всъщност истината може да бъде съвсем друга и да не смеят да признаят на глас, че те не умеят да използват тези разкрасителни продукти, които използвайки правилно имат само за цел да им помогнат да изглеждат зашеметяващо.

Повечето жени са се научили как да се гримират от майките им, особено когато те работят предимно в домовете си. Както времената се променят, така и нашите източници, от които можем да черпим информация са се увеличили. Преди е можело да се обърнем към майки, лели или по-големи сестри, но сега ние имаме възможност да се учим от връстници, статии в списания, книги и семинари водени от професионални гримьори, а и да не забравяме и интернет. Много професионални гримьори са написали книги, в които обясняват как точно да се използва този вид декоративна професионална козметика. Кога и как да прилагаме фон дьо тена, спиралата, сенките и още куп тънкости, които ще откриете в техните книги. В тях ще откриете снимки, подробни цветни диаграми, които помагат да се обясни избора на подходящия цвят на кожата и очите. Ако се интересувате вие наистина можете да посетите семинар, в които ще ви бъде показано и обяснено всички, което ви интересува.

Истина е, че голям процент от жените използват козметика за лице и отделят голямо внимание на визията си и грима. Това са жени, които са наясно със себе си и знаят, че красивата жена трябва да показва красотата ви, а не да я потиска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.