Фитнес тренировки по бокс

Бягането и аеробните натоварвания са добри сърдечно-съдови упражнения, въпреки че практикуването им става скучно с времето. Ако искате да опитате нещо ново, може би едно упражнение, което съчетава силова  и аеробна тренировка, помислете за фитнес бокс.  За него не е необходим  партньор, чували или боксови лапи. Все пак  добра идея  е да се започнат упражненията по бокс с видеоуроци или фитнес инструктор, за да ви покаже основните движения. Това е един съвременен метод за раздвижване, който ще ви даде необходимия тонус за деня.  Ето в общи линии какво представлява една тренировка:

Стъпка 1

Скачане на въже в продължение на пет до 10 минути, за да загрее цялото ви тяло. Разтегнете горната и долната част на тялото, включваща на глутеалната, квадрицепсите, прасците, ядро и раменете за да загреете големи мускулни групи.

Стъпка 2

За около 30 минути удряйте тежък боксов чувал или бърза круша, или  упражнявайте бокс със сянка, ако не разполагате с чували. Движете краката си и пускайте прави, крошета и ъперкъти с ръцете, съчетани с отбранителни движения като високо вдигнат гард и отклони.

Стъпка 3

Работете на двуминутни рундове като почивате по 45 секунди между тях.  Опитайте серии на физически упражнения, като две минути прави удари, две минути на крос-оувър удари и т.н

Стъпка 4

Завършете тренировка с 15 минути основна работа по сила с упражнения като лицеви опори и клякания. Помислете и за абдоминалната област като направите няколко серии коремни преси, за разработване на мускулния тонус.

Стъпка 5

Отпуснете тялото с бавно тичане или скачане на въже в продължение на пет минути в края на вашата тренировка. Разтегнете мускулите по същия начин, както в началото на упражненията. Съсредоточете се върху големите мускулни групи на горната и долната част на тялото.

Стъпка 6

Повтаряйте тренировката поне 2-3 седмично, за да се чувствате добре. Не се отказвайте ако първия път имате мускулна треска и ви боли – това значи, че мускулите са били натоварени, но нали това беше целта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.