Кой се нуждае от използване на електропастири?

Днешните животновъди изпитват големи трудности, когато извеждат животните на паша, в своите имоти. Много често добитъкът бяга и не е по човешките сили да го достигне. За това обаче има решение и се нарича електропастири, които представляват електрически огради / въжета, които спират животните от бягство и гарантират пълно спокойствие на стопаните.

Как да спрем бягството на животните?

Най-добрият начин да държите животните в стадото, е да ги контролирате посредством използването на психологически подходи. Електропастирът е устройство, което захранва ограждения с ток, който от своя страна причинява лек електрически шок при досег на животното до съоръжението. Този ток обаче не е опасен за здравето на добитъка ви.

Вие можете да закупите електропастир в комплект, който съдържа всички необходими компоненти, сред които ограда, енергизатор, изолатор, дистанционно управление и прочие аксесоари. Потребителите на този вид технологии ще спестят часове в обикаляне и подреждане на животни в стадото. Всичко ще се случи автоматично и без никакви проблеми.

И, ако още не сте се убедили в мощността на електропастирите, то тогава не сте проучвали, как работят фермите на Запад. Не си мислете, че това е скъп лукс. Инвестицията във вашия надежден електропастир, може да Ви спести много пари, предвид цените на животните – овце, кози, крави коне и други. За няколкостотин лева можете да си осигурите този чудесен помощник.

За какво да следим при покупка на електропастир?

Гледайте мощността на енергизатора, изолацията и размера на оградата, който трябва да пасне на вашия обект. При положение, че не сте сигурни в избора си, е добре да се допитате до фирмите предлагащи електропастири във вашия град. Те ще Ви консултират по всеки един въпрос, така че да получите функционално устройство, което да Ви свърши добра работа.

Разбира се, че ние можем да пишем още много по настоящата тема. Все пак се опитахме да очертаем кой и кога се нуждае от използването на електропастири. Надяваме се, че информацията ни е достигнала до точните хора. С пожеланията много успехи в бизнеса и всичко най-добре се разделяме, но това не е последната публикация относно тези устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 6 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.