Терапия на гастрита в домашни условия

Терапия приемайки кокосови орехи на гастрит

Полученото от кокосов орех кокосово мляко е отличен лек за терапията на гастрит. Благодарение на него на стомаха се осигурява необходимата почивка и осигуряват витамини и минерали. Приемът на кокосово мляко е изключително благоприятен за възстановителния процес, ако през първите 24 часа на болния не се дава нищо друго освен него.

Терапия на гастрита употребявайки ориз

Оризовата каша представлява отлично, приготвено в домашни условия лечебно средство при болни с остър гастрит. Приемът е по една чаша оризова каша два пъти дневно. При хронифицирано заболяване стомашния секрет е в ниски количества, поради което е добре да се използват храни при които се налага продължително дъвчене на храната. Продължителното дъвкане е причина за секретирането на по-големи обеми стомашен секрет.

Лекуване с картофи

Сокът от картофите, както се оказва, е много полезен поради качествата му да облекчава признаците на гастрита. Препоръчва се да се пие по 1/2 чаша сок 2-3 пъти в деня, около 1/2 час преди хранене.
Прилагане на невен при лекуването на гастрита
Невенът представлява полезно растение, което обитава географски ширини на Балканския полуоствор. Той представлява билка, за която се счита, че притежава отличен ефект при лекуването на гастритa. Изготвения от невен чай, направен по традиционния метод за приготвяне на чай е метода по които се приема дрогата. Дневно приема на запарката от невен е два пъти на ден по 1 супена лъжица.

Още добри средства

  • Семената от папая и ананаса подпомагат храносмилането. Трябва да се ядат леко зелени. Папаята е богата на храносмилателни ензими.
  • Ментата съдържа летливи масла, които облекчават смилането на храната, гастрита и други болести на стомаха и червата.
  • Ако гастрита е породен от малокръвие, поемането на хлорофил под формата на хранителна добавка е възможно да облекчи болестта.
  • Приемът на храни, съдържащи токоферол е възможно да успокои признаците на гастрита
  • Добър резултат притежава приемането на по-големи обеми вода през деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.