Фактори влияещи върху цените на гаражни врати

Планирате ли да поставите нови гаражни врати на вашият гараж? Ако отговорът е „Да“, тогава е добре да прочетете тази статия. Цените на гаражните врати могат доста да варират, защото съществуват доста опции, от които да избирате, така че да получите вратите отговарящи на нуждите ви. В крайна сметка вие можете да балансирате така нещата, че да се вместите в рамките на предварително определеният бюджет.

Видът на вратите – как функционират вратите може да се окаже решаващо при избора. Съществуват различни варианти, някой от които са гаражни секционни врати, гаражни врати „летящо крило“ и ролетни врати. В зависимост от механизмите и материалите на изработването им се променя и цената.

Говорейки за материали, изборът на основният материал няма да засегне само цената, но и теглото на самите врати. Можете да спрете своят избор на стомана, алуминий, дърво, PVC или стъклопласт. Естествено масивната дървесина е най-скъпа и тежка, докато стъклопласта е най-лек. Освен основният материал, вие можете да избирате и дали вратата да бъде с термоизолационна полиуретанова пяна или не.

Естетиката и дизайна на вратите също може да повлияе на цените им. Ако избирате от стандартните модели, то цените им ще бъдат доста по-ниски, но ако искате да се спрете на по-сложни проекти, тогава естествено цените да бъдат по-високи. Допълнителните разходи идват от това, че вратите трябва да се свалят от поточната линия и да се режат и оформят според вашите желания. Също така трябва да знаете, че вратите могат да бъдат в няколко обичайни цвята, като белият е най-евтин, а другите са с еднаква цена. По ваше желание може да се направи всеки един цвят по RAL, като това оскъпява продукта. За любителите на дървените врати, които не могат да си позволят масивната дървесина, много добър вариант са гаражните секционни врати с повърхност Decograin®, които имитират някой от най-популярните дървени врати (златен дъб, светъл дъб, палисандър, тъмен дъб и т.н.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 2 = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.