Красиво спално бельо за сватбен подарък

Традицията да се подарява спално бельо на младоженците датира отдавна. Комплектите, предназначени за младоженци и сега, както и преди са се избирали много внимателно. Особено внимание се обръща на качеството на материята и на изкусната изработка. Преди време копринено спално бельо са можели да подаряват само най-заможните хора. Сега то е по-достъпно като цена и има голямо разнообразие по магазините.

Някога всяка булка е включвала в чеиза си спално бельо, което е било от най-високо качество. Стойността на спалното бельо се е определяла от бродериите, дантелите и качеството на изработката. По това се е определял и социалният статус на девойката и семейството и. Задължително спалнята на младоженците се е покривала с бяло спално бельо, което е символизирало невинността на булката.

Сега тези традиции не се спазват но спалното бельо е един подарък за младоженците, който не губи своята актуалност. Хубавото е, че човек никога няма да сбърка, подарявайки един комплект спално бельо от много високо качество, изработен от скъпи материи. Такова спално бельо те рядко ще си купят сами, защото всеки знае, че младите нямат почти нищо, в началото на семейния си живот и едва ли ще вложат средства в луксозно спално бельо.

За производителите, комлектите, предназначени за сватби са приоритет. Те се стараят да предложат на пазара изделия, често включващи дантели и орнаменти ръчна изработка. Материалите, естествено са най-качествените коприни и  други материи от най-висок клас. Красотата е най-важна за този тип спално бельо, защото именно това гледат купувачите. В средите на висшето общество се подаряват спални комплекти от най-известните модни дизайнери, като Кензо и Армани. Най-скъпи са изделията от японска коприна, като един комплект може да стигне цена от 10 000 долара. Това е, защото японците влагат много ръчно изрисувани мотиви и всеки комплект е уникален.

Японското спално бельо от най-висок клас почти игнорира машините – има коприни, тъкани изцяло на ръчни станове, шевът също се прави ръчно, а за бродериите и рисунките няма какво да се говори – всичко се прави на ръка. Е, за нас простосмъртните, които не можем да си позволим да купуваме спално бельо на цената на един нов автомобил, остава другия вариант – копията на тези уникални изделия.

Те също не са евтини, коприната е изключително качествена и дори са по-практични, тъй като ръчната изработка почти липсва. Важни са орнаментите – японците влагат символика във всичко, например бабукът символизира младост и гъвкавост, жеравите – вярност, а боровете – издръжливост. Така че всяка фигура, изрисувана върху японско спално бельо има своето значение, което е вид пожелание за младите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.