Предимства на гранитните плотове за кухни

Гранитните плотове са създадени от природата и оформени от човек красиви, издръжливи и с чудесно отношение цена качество решения за кухни и бани.

Гранитът е атрактивен естествен материал, внасящ цвят и топлина в кухнята. Освен това е и изключително здрав материал (почти колкото диамант), който много трудно се чупи и почти не се драска.

През последните години гранитните плотове за кухни добиват все по-голяма популярност. Налични в голямо разнообразие от цветове – от различни нюанси на бялото, до кафяво, червено, зелено, синьо и черно. Сред най-предпочитаните обаче са кафяво и бежово.

Освен голямата здравина, плотовете от гранит са устойчиви и на топлина, дори на разлята върху него гореща мазнина. Притежава и разкошна гладка повърхност, която освен модерна, може да се използва и за разточване на теста. Не се притеснявайте, повърхността на красивия ви плот няма да се износи.

Една от хубавите страни на гранитните плотове е, че те са уникални. Няма два еднакви гранитни плота, всеки има своя собствена шарка, цветови нюанси и блясък. Така кухнята ви не е просто поредната кухня, излязла от фабриката, но придобива своя собствена уникалност и стил. Без значение дали купувате нова кухня или обновявате старата, гранитния плот е едновременно стилно, модерно, полезно и никак скъпо решение.

Изборът на гранитен плот започва с избирането на подходящ цвят. Въпреки, че по-голямата част от гранитните плотове за кухни са в неутрални цветове, може да се окаже, че даден цвят подхожда повече на кухненското ви обзавеждане от друг.

След като сте избрали цвета, друга важна стъпка е избора на мивка. Добре е да изберете мивка за монтиране под нивото на плота, тъй като ако е над нивото, много трудно ще ви бъде да се почиства. Мивка от неръждаема стомана с хромиран смесител за кухнята е много подходящо решение за гранитен плот.

Ако обновявате кухнята си, добре би било да промените и дръжките на шкафовете и заедно с новия плот и смесител, кухнята ви ще придобие уникално нов и свеж вид.

Статия от: Мода за дома

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 8 = 0

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.