Съвети за кредитополучатели

В интернет ще намерите голям брой примамливи предложения от различни банки и микрофинансиращи компании. Не отговаряйте в началото, бъдете внимателни. Дайте предимство на банки и кредитни институции, чиято репутация е доказана във времето. Не бъдете мързеливи да проучите внимателно съдържанието на договора за заем. Не вземайте заеми, за да направите някаква прищявка. Заетите пари трябва да помогнат за решаването на проблеми, защото те ще трябва да дават с лихва.

Оценявайте обективно своите способности и кредитоспособност, за да не попаднете в капана на дълга. Не забравяйте, че е нежелателно да се прибягва до кредитиране, когато трябва да давате на банката повече от 30% от месечния доход. Дори и да сте опитен кредитополучател, преди да вземете заеми и заеми, увеличете финансовата си грамотност.

Освен предимствата на такива програми, има и недостатъци при вземането на заем. Най-значимите от тях могат да се считат за дълго време за вземане на решения и огромно количество удостоверения, потвърждаващи доходите на длъжника.

Почти всички кредитни програми на някоя банкова институция изискват поръчители. Тоест е невъзможно да получите потребителски заем без човек, който да ви го гарантира, а в случай на несъстоятелност да платите заема! Дори и така наречените социални потребителски заеми без обезпечение съществуват само на хартия. Обикновено сумата на заема варира значително. Ако има един поръчител, сумата се увеличава, а ако има двама поръчители, можете да разчитате на още по-висока сума.

Гаранция на физически лица, които имат стабилна и официално потвърдена заплата, или гаранция на юридически лица. Залог под формата на недвижими имоти, автомобили, ливъридж и ценни книжа.

Освен това много банки не дават потребителски заеми без препоръки, а това понякога може да е трудоемка процедура.

Как да получите заем вероятно вече знаете.

Както всички знаят, социалните потребителски заеми изискват наличието на определени документи на длъжника. В случая пакетът от документи е традиционно стандартен, но може да бъде удължен (което се случва много често) в случай на съмнение относно вашата платежоспособност.

Източник:https://jet-credit.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.