Основни ползи от кредитната карта

Ще изградите кредитна история : Трябва да установите силен кредитен списък, за да получите достъп до други продукти за кредитиране, от които може да се нуждаете в бъдеще, като ипотека или автомобилен заем. Един лесен начин да започнете да изграждате кредитна история е като отворите кредитна карта, като я използвате пестеливо – да речем, да платите месечна абонаментна услуга или за бензин – и плащате сметката изцяло всеки месец.

Ще бъдете защитени от отговорност за измами : Повечето кредитни карти имат политика на нулева отговорност за измами , която ви позволява да свалите всякакви измамни транзакции, направени във вашия акаунт. Освен това, по закон, вие носите отговорност за транзакции на стойност не повече от 50 долара, които се случват преди да докладвате за измамата. С дебитни карти можете да носите отговорност за цялата сума, която е била открадната, в зависимост от това кога съобщавате за кражбата.

Няма да се налага да носите пари в брой по време на пътуване : Кредитните карти са по-удобни и по-безопасни, отколкото да носите много пари в портфейла си, когато пътувате. Някои кредитни карти не начисляват такси за чуждестранни транзакции , което означава, че вместо да теглите пари от заредени с такси банкомати или да обменяте пари на неблагоприятни цени, можете да използвате картата си за покупки, когато пътувате в чужбина. Просто се уверете, че изплащате остатъците си възможно най-скоро.

Можете да спечелите пари в брой или награди за пътуване : Потребителите с разбиране могат да печелят награди с кредитни карти, които могат да бъдат осребрени за всичко – от кредити за извлечения до безплатни полети. Дори първата ви кредитна карта може да ви даде възможност да печелите награди, въпреки че най-добрите карти често изискват отличен кредит. Ключът е да се избягва балансирането – по този начин приходите Ви от възнаграждение няма да бъдат компенсирани от лихвени плащания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 5 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.