Използвайте възможно най-малко от кредитния си лимит

Може да е изкушаващо да увеличите максимално кредитната си карта – т.е. да начислите кредитния си лимит – но е от решаващо значение да не го направите. Използването на кредита или каква част от кредитния ви лимит използвате, е вторият най-голям принос за вашия кредитен рейтинг. Извършването на голям баланс на кредитната карта и носенето му от месец на месец може да навреди на резултата ви. Плюс това може да постави основата за навлизане в дългове по кредитни карти, което може да отнеме много време, за да се изплати.

Използването на само 30% от вашия кредитен лимит обикновено е по-добро за вашия кредитен рейтинг.

Издателят на вашата кредитна карта изисква само да извършите минималното плащане , което е процент от неплатеното Ви салдо. Въпреки че това може да звучи много по-лесно и по-евтино от плащането на пълната сума, която дължите, с времето ще ви струва пари.

Плащането само на минималната добавя лихва към баланса ви всеки месец, докато накрая не платите изцяло. Салдото Ви ще намалява само с малка сума всеки месец, тъй като част от плащането Ви ще бъде приложена към начислените лихви. Долния ред? Плащайте баланса си изцяло всеки месец, за да избегнете плащането на лихва.

Всеки месец издателят на вашата кредитна карта ще изпраща справка, която подробно описва вашите транзакции от предишния цикъл на фактуриране . Четенето на извлечението Ви е важно дори ако сте планирали месечното си плащане. Трябва да прегледате изявлението си, за да откриете грешки или неоторизирани такси. Ако забележите някое от тях, незабавно ги докладвайте на издателя на кредитната си карта, за да бъдат изчистени.

Повечето кредитни карти идват с гаранция за отговорност от 0 долара, което означава, че няма да бъдете държани отговорни за измамни такси.

Ако създадете онлайн акаунт или изтеглите мобилното приложение на картата, можете да проверите транзакциите си в реално време и да забележите грешки много по-рано. Можете дори да настроите сигнали, които могат да ви помогнат да хванете подозрителна дейност веднага.

Източник: http://parite.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.