Козметика и техники за гладко бръснене

Нека си го кажем, бръсненето е неприятно задължение. Острото метално ножче премахва брадата, но също така и най-горният слой на кожата и може да предизвика проблеми като растящи навътре косъмчета или дори порязвания. Използването на козметика за след бръснене е задължително за успокояване на кожата и намаляване на риска от инфекции. Какво можем да направим за да намалим нараняванията на кожата? Противно на много от мненията Вие не трябва да измъчвате лицето си,за да получите гладко бръснене. Точно обратното. Следващите прости правила,ще ви помогнат във вашето ежедневно бръснене и ще постигнете по-гладко лице без възпаления и досадно дразнене.

  • Бръснете се веднага след душ – топлата вода прави брадата по-мека, а кожата на лицето не е толкова опъната.
  • Използвайте добър гел или пяна за бръснене – това ще позволи на ножчетата да се движат много по-гладко без да стържат кожата. Оставете гела или пяната за около минута преди за започнете да се бръснете. Това допълнително ще омекоти кожата.
  • Бръснете се с остри ножчета – сменяйте ножчетата веднага щом усетите, че не режат както първият път когато сте ги ползвали. Изберете самобръсначка с възможно най-много ножчета, така по-бързо ще успеете да приключите със задачата. Новите самобръсначки, като Gillette Fusion ProGlide имат 5 ножчета и система за повдигане на косъмчетата за по-гладко бръснене и комфорт. Много важно е да правите плавни движения без много натиск върху лицето.
  • Не използвайте дразнещ афтършейв – всичко което води до неприятни усещания като щипане, парене и дразнене има опасност да повреди кожата. Избягвайте афтършейв, който съдържа алкохол или много силни растителни екстракти. Най-добре действат на кожата продукти за след бръснене с балсам. Те успокояват кожата, омекотяват я и почистват порите и имат приятни аромати.
  • За специални случаи – бръснете се на два етапа. Първо, избръснете се по посока на косъма с много лек натиск. Второ, сложете отново пяна или гел и прекарайте ножчетата срещу косъма за перфектно гладка кожа. След това комбинирайте аромата на афтършейв с подходящите парфюми и сте готов са важното събитие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.