Разделното хранене – начин на живот и добро здраве

Почти всяка жена води или някога през живота си е водила битка с излишните килограми. Успешна или не, в много от случаите, диетата отнема, освен от теглото и от силата и енергията на човек.

Съществува ли режим на хранене, които да гарантира вашето здраве?

За щастие, отговорът е да.

Ползите от разделното хранене са открити преди доста години, но продължава да се практикува и до днес. То има милиони почитатели, които освен, че са успели да свалят наднорменото тегло благодарение на него, са го превърнали и в начин на живот, гарантиращ им поддържане на желаното тегло и перфектно здраве.

Съществуват различни школи, систематизирали основите на разделното хранене, но ние можем да обобщим неговите най-общи принципи в следното:

  • закуската се състои само от плодове.
  • забранено е консумирането на протеини и въглехидрати в едно хранене. Може да изберете да смесите протеини с мазнини, но не и с въглехидрати. Тях е по-добре да консумирате самостоятелно.
  • пийте много вода – по литър или два дневно.

В основата на разделното хранене е залегнал дневният режим на хранене, който гарантира вашето добро здраве. Условно денонощието се разделя на три интервала от по осем часа. Да започнем с обедния интервал, които стартира в 12:00 на обяд и продължава до 20:00 часа. Това е периодът на приемане на храни. Тук може да ядете всичко, стига да спазвате по-горе изброените принципи и след приемане на протеини да направите пауза от 3 – 4 часа, а след въглехидрати – 2 часа. Следващият период е този за почивка и обработка на храната и през него не трябва да се приема нищо, освен вода. Третият, последен период, започва от 04:00 часа нощта и продължава до 12:00 на обяд. Това е периодът за работа на отделителната система, по време на който може да приемате само плодове и чай с мед.

Най-хубавото на разделното хранене е, че при него няма глад или забранени групи храни, което го прави и особено подходящо за вашето здраве. Всичко в него е премерено и добре балансирано и ви гарантира един наистина здравословен начин да се отървете от излишните килограми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 5 = 12

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.