Екзотика, мистика и шопинг в Дубай

Екзотика, мистика и шопинг по време на почивка

Няма човек на тази планета, който да не е привличан от екзотиката. Всеки трябва поне веднъж в живота се да отиде в някоя екзотична дестинация. Но екзотиката и практичността могат да бъдат съчетани и само в една дестинация. Тази дестинация се нарича Дубай.

Дубай съчетава в себе си очарованието на арабския стил и начин живот като в същото време отлично може да задоволи всеки един каприз на западния турист. Само преди по-малко от век този град символ на модерната архитектура и грандиозните архитектурни проекти е бил обикновено рибарско селище. Ако изберете екскурзия в Дубай непременно трябва да посетите ресторанта в Буж Ал Араб, където може да наслаждавате на своето ястие буквално под водата. Задължително трябва да посетите и Mall of the Emirates и да покарате малко ски дори да е най-горещият ден от годината. А в Дубай мол можете да видите единственият по рода си фонтан, който изстрелва вода на височина 150 метра. Задължителна спирка за всеки турист е и Пазарът на Златото, където ежедневно се излагат по около 9-10 тона злато.

Но ако това ви струва твърде комерсиална дестинация, тогава може би трябва да изберете Египет и пирамидите в Гиза. Богатата древна история на Египет и мистиката обгърнала това място правят Египет една от най-предпочитаните дестинации за туристите. Освен, че можете да се докоснете до мистериите и загадките на пирамидите и сфинксът, ако изберете екскурзия до Египет може да посетите и невероятният град Кайро. С население близо 8 милиона Кайро е най-големият метрополис в Близкия Изток и Африка и на забележителното 11 място по големина в света. Градът е главният търговски център на Египет и пълен със забележителности. Тук имате шанса да се насладите на архитектурата и да се потопите в ориенталската атмосфера в многобройните джамии, както и църквите на коптския Кайро. Също така градът изобилства от пазари, където можете спокойно да се пазарите за цената и да си изберете оригинален сувенир от незабравимото пътешествие. Обезателно трябва да опитате и от египетската кухня. Уникалният аромат на техните национални гозби за винаги ще останат в сърцето ви, колкото и да сте придирчиви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.