Коли за скрап

Знаете ли, че можете да си доставите една порядъчна сума пари от старата ви кола, която вече няма да ползвате? Просто се свържете с някоя фирма за коли за скрап и дайте автомобила за преработка.

Цивилизовано и едновременно с това заплатено. Стойността на колата се уточнява в зависимост от това, какво количество желязо и метали има в нея. В по- старите коли като „Волга“, „Лада“, “Москвич“ съдържанието на метали е много по-голямо, отколкото е в един друг автомобил например. При предаването на кола за скрап, освен на марката, се обръща внимание и на годината на производство, и на състоянието и. Професионалисти в бранша разкриват, че също така се обръща внимание на резервоара и на това до каква степен ръждата е повлияла. Повече пари се плащат при наличие например на алуминиеви джанти или други.

Като цяло важното в даден лек автомобил са черните метали от които е изграден, а те са около 70 % от теглото му. Той е съставен и от други скъпи материали които могат да увеличат цената на автомобила ви са – мед, алуминий, бронз други. Тяхното количество обаче е малко.

Знайте, че в това да предадете колата си за скрап, има редица преимущества:

  • Няма нужда вие да я извозвате до дадено място за коли скрап, от фирмата за скрап идват служители и я откарват сами.
  • Сдобивате се с всички документи, които ви трябват, за да дерегистрирате автомобила в КАТ.
  • Взимате някакви пари, и едновременно с това се отървавате цивилизовано от вашата неизползваема кола.
  • Като давате колата си за преработка, вие се грижите за нашата природа.

Важно е да знаете, че фирмите за рециклиране са локализирани в определен район. Ако сте от София например, трябва да се свържете с фирма в тази област. Политиката на работа е такава, тъй като превозването е скъпо и , за да имат печалба, рециклиращите организации извозват само в района на съответния град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 5 = 0

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.