Съвети за бижута

За голяма част от хората бижутата са нещо повече от обикновен аксесоар. С няколко прости усилия можете да подберете подходящите бижута и да изразите вашия стил. Ето нашите съвети:

Когато отивате на интервю за работа или друга такава официална среща, където се изисква по-строг външен вид, не трябва да се прекалява с бижутата. Тук можете да се придържате към простото правило – „по едно” /една обица на ухо, едно колие, една гривна , един пръстен/.

Бижутата се чистят най-добре с памучна кърпа. Тя трябва  да е чиста и да няма частици, които биха нанесли драскотини по накита. Не използвайте белина за чистене на бижутата си. Белината не само ще обезцвети бижутата ви, но и ще наруши металната им конструкция. Също толкова вредни са и ацетонът и амонякът.

Ако избирате подарък за ваш близък или познат, помислете за бижу с камък, съответстващ на зодията на човека. Така ще направите изключително перасонален, но и интересен подарък. При по-специален случай, като годишнина или дипломиране, можете да направите подаръка по-оригинален, чрез инкрустиране на текст(някаква мисъл) върху бижуто.

Най-добрият начин за увеличаването на въздействието на бижуто е подходящото му комбиниране с дрехите. Например: черна рокля и тюркоазено колие. Бъдете практични. Вие не искате, малко след като купите бижуто да осъзнаете, че например колието е твърде дълго или обеците са твърде тежки и неудобни при постоянно носене. Закупуването на бижу от аукциони, често е разумно решение. Повечето скъпи бижута, ще запазят блясъка си много време, така че можете да погледнете интернет аукционите за някаква добра оферта.

Едно от най-любимите неща на жените са бижутата. Подарявайки бижу на скъпата за вас жена, ще я направите изключително щастлива. Скъпите бижута са високо ценени, но в ежедневния живот не са практични. Помислете за по- нисък клас бижута, които ще са подходящи за носене у дома или на работа.

При пътуване дръжте ценните си бижута около вас(например в чантата). Избягвайте опаковането им сред багажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + = 8

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.