Съвети за помощ при косопад

Страдащите от косопад хора се притесняват за впечатлението, което ще направят пред своите бъдещи работодатели, приятелите си, колегите и дори непознати. Някои от тях изпадат в паника, когато при събуждането си сутрин открият на възглавницата си паднали косми, стараят се да преброят космите по гребена или четката или тези които са паднали под душа. Всичко това води до прекомерна нервност и страх от загубата на коса. Това е един много нездравословен начин на живот. Ето защо ако косопада е едно ежедневно притеснение, трябва да се вземат мерки за неговото предотвратяване.


На първо време, трябва да се консултирате с лекар, за да се гарантира, че няма физиологични причини, които могат да бъдат отстранени. При някои заболявания, ранните симптоми са придружени с  появата на косопад. Бактериалните и гъбични инфекции могат да причинят това състояние, но то със сигурност може да бъде преодоляно. Друга причина за косопад може да бъде наличието на стрес и безпокойство, бременност, хирургична операция и др. Всички тези причини са временни и състоянието може да бъде контролирано. Ако обаче сте сред многото хора, които имат този проблем в резултат на генетична наследственост или хормонални проблеми, трябва да търсите други решения.

  • Първо и преди всичко, да се грижите за тялото си с добра диета и упражнения. Тези неща влияят върху здравето на косата и може да забави процеса на косопад.
  • Намерете начин за намаляване на стреса и тревожността. Упражнения като йога и медитация са много полезни за справяне с проблема.
  • Обърнете внимание как се отнасяте с косата си. Не дърпайте и не скубете косата с гребен или четка. Не използвайте силни шампоани. Намалете употребата на оцветители за коса, сешоар и преса. Опитайте се да третирате косата възможно най-малко.
  • Използвайте подходящи продукти за вашия тип коса.
  • Опитайте използването на естествени продукти, етерични масла и билкови екстракти. Всеки организъм е различен и ще реагира по различен начин. Ето защо трябва да експериментирате докато намерите подходящите за вас средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 7 = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.