Кашлица при астма

Макар че хроничната кашлица сама по себе си да не води до астма, добре е да се обърне сериозно внимание на нея и да бъдете информирани и подготвени. Повечето лекари и учени смятат, че твърдата хронична кашлица през нощта е един от основните симптоми на астмата и не бива да се пренебрегва.

Какво причинява кашлицата, която може да изцеди енергията от детето ви? Според последни изследвания, хроничната кашлица се задейства от дразнители или алергени вкъщи, особено ако детето има алергии.

Астматичната кашлица е суха и не изкарва секрет и храчки. Звукът при кашляне е гръмък с хриптене. Ако детето ви кашля храчки, най-вероятно не става въпрос за астма. При повечето случаи този вид кашлица се появява при настинки и отшумява за една-две седмици без особени проблеми. Кашлицата, за която говорим е неконтролируема и може да остави детето без дух и да го задави, а понякога дори е толкова силна, че го кара да повръща.

Тази кашлица е суха и се причинява от спазми на бронхите. Това е отговор на имунната система на организма срещу дразнители и алергени, попаднали в тялото. Дихателните пътища се подуват при производството на хистамин и бронхите се свиват в опит да изхвърлят частиците от тялото. Това причинява задъхване, хриптене, свиване в гърдите и кашляне.

Кашлицата е лечима и астмата се повлиява от определени лекарства. Бронходилаторите са много ефективни медикаменти, които спират кашлицата като отпускат мускулите в бронхите. Със спирането на кашлицата, астмата също изчезва. Винаги, когато имате съмнения, първо потърсете лекарска помощ, за да бъде поставена точна диагноза.

Астматичната кашлица може да се излекува и с естествена медицина. Черният и зеленият чай съдържат теофилин и кофеин, които е известно, че влияят на астмата. Медът пък успокоява сухото и раздразнено гърло. Има още много билки при кашлица, които могат да я излекуват напълно или поне в частност да я облекчат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.