Пет плюса на дограмата от поливинилхлорид

Задавали ли сте си въпроса, защо ПВЦ дограмата е толкова известна? Имайте предвид, че пластмасовите профили са едни от най-ефективните за домакинските нужди, тъй като пестят електроенергия и по този начин създават нужната енергийна ефективност в домовете ви. Но качествата на този вид дограма не свършват дотук, нека разгледаме кои са другите плюсове.

1 – Появата на конденз е сведена до минимум. ПВЦ дограмата кондензира трудно и за това е толкова търсена в наши дни. Сравнение с алуминиевите профили, прозорците от поливинилхлорид имат отлични топлоизолационни свойства и не позволяват на топлината да напусне даденото помещение. Именно така се спестява и ценната електрическа енергия.

2 – ПВЦ прозорците са изолирани от шум. Едно от големите предимства на пластмасовата дограма е, че предоставя добра шумоизолация. Профилите не допускат слизането на вибрациите от съседни апартаменти и по този начин ви осигуряват необходимото спокойствие. Разбира се, тук важна роля играе и стъклопакет, който дава допълнително шумоизолиране.

3 – Устойчива не температурни промени. Съвременната PVC дограма издържа при рязка промяна на температурите от топло на студено. Тя не се деформира от заледяване и снеговалежи, което я прави много добра покупка за апартаменти, къщи и вили. Добрите продукти на пазара издържат и на горене, земетресения и други природни бедствия.

4 – Отлична цена. Сравнете цената на ПВЦ профилите с тази на алуминиевите и дървените прозорци. Ще стигнете до извода, че ви излиза много по-евтино да купите именно пластмасова дограма. Бързаме да споменем, че това не е за сметка на качеството, а просто материала се продава на по-ниски стойности. Ето защо, пластмасовите прозорци са наистина добър избор.

5 – Лесна за почистване и поддръжка. Дограмата от ПВЦ е лесна за почистване и поддръжка. Тя не изисква да използвате някакви специални препарати или пособия. Достатъчно е да почиствате с мека кърпа и вода, както и да третирате механизмите с шивачно масло. Естествено, ако се грижите добре за дограмата си, тя ще ви бъде вярна за много години.

В обобщение

ПВЦ дограмата е перфектен избор за домакинствата. Освен горните пет плюса, тя притежава още много положителни качества, с които ще се запознаете сами. Имайте предвид, че това едно от нещата, които можете да направите за себе си, така че помислете за този вид прозорци, когато остъклявате вашата тераса и създавате енергийно ефективен дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 5 = 13

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.