климатици

Пазара на климатици

Пазара на климатици напредна значително с развитието на новите технологии през последните пет години. Въпреки това, стенните климатици винаги са оставали най-популярни за монтиране у дома. Причината за това е, че те идват в стандартни размери и могат да бъдат монтирани бързо и лесно. Регулируемите завеси и допълнителните панели правят тези климатици, подходящи за инсталиране дори при най-трудни за монтаж места. На разположение са климатици в широк диапазон на капацитет на охлаждане. Не е нужно да инсталирате два климатика за една голяма стая. Само един с по-голям капацитет ще работи много добре дори и в по-голяма зала.

При монтаж на климатик е важно да се ревизира източника на електричество, след като е избрано местоположението за монтаж на климатик в стаята. Производителите дават характеристики за какво конкретно напрежение и ток е предназначена всяка охладителна система. Най-добре е да се използва стабилизатор с директна връзка към източника на захранване. Повечето климатицище работят добре на стандартна домашна електрическа инсталация но някой модели са по-деликатни и напрежението не трябва да варира. Най-добре е да се консултирате се с електротехник. Повечето компании ще бъдат готови да изпратят своите техници, за да ви консултират и инсталират охладителни или отоплителни системи.

Някои хора не биха искали да монтират климатик на стената. В хотелите и жилищнише сгради обикновено се предпочита монтаж на централна система за охлаждане ако може да бъде опция за такива сгради, макар че ще изискват разглеждане на други въпроси. Например, не всички жители на една жилищна сграда биха били готови да платят за централна система за охлаждане.

Пазарът е пълен с широка гама от климатици, включително мощни вертикални машини. Тези климатици имат допълнителни панели, за да се поберат правилно. Ако нито един от тези варианти не е за вас, може да си вземете мобилен климатик.

Капацитет на охлаждане на мобилните климатици е малко по-малък. Въпреки това, преносимите системи са идеални за малки помещения, така и за хора, които не могат да живеят на едно и също място за дълго. Преносимите климатици изискват само изход за маркуч. Те могат да бъдат използвани в избено помещение, слънчева стая, или гараж, където не е възможно или се изисква постоянен монтаж. Всеки служител от  компания за климатици като Еко Клима – дистрибутор на Osaka  ще ви посъветва какъв климатик да изберете при различната необходимост на капацитет на охлаждане на машината. Регулиране на температурата много зависи от помещението независимо дали става въпрос за дома или офиса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.