Опънат таван над басейн

Опънати тавани над закрити басейни

Ако сте от щастливците построили закрит басейн в къщата си, или притежавате хотел имащ закрит басейн, знаете, че освен символ на лукс и перфектно средство за отмора той изисква и много грижи.

Докато при създаването на басейна решението за пода и стените е ясно – плочки, поради изискването за завишени санитарни норми, т.к. плочките дават възможността за ограничаване на бактериите, то при решението за таван изборът е труден?

Не е възможно да се избере само таван поради красивия му дизайн, а трябва да се съобразите и с факта, че пространството около басейна е с повишена влажност, следователно материалът от който е изграден тавана трябва да бъде предназначен да издържа на места с повишена влажност и същевременно да е красив и функционален.

Опънатите тавани са издържливи на висока температура и влажност, както и се амортизират по-бавно в сравнение с друг тип тавани. Чрез използване на опънат таван можете да създадете перфектно място за почивка, където докато бъдете галени от чиста вода, дълбокия цвят на тавана на ще Ви кара да се почувствате още по-добре.

Всички опънати тавани абсолютно отговарят на всички изисквания за помещения с плувни басейни. Те не се разрушават от влага, по тях не се натрупва конденз и запазват своя перфектен външен вид за дълго време. За помещения с басейн най-добрите цветове, които препоръчват специалистите по опънати тавани са светло синьо или наситено синьо.

Опънатите тавани създават среда на абсолютна чистота, свежест и хигиена. За обществени места, в които трябва да се следва санитарен код и за вида на помещението, предпочитаните цветове на опънатите тавани са морско зелено, светло синьо или наситено синьо.

Ако притежавате закрит плувен басейн в собствения си дом, можете да експериментирате с цветовете, които които да бъдат използвани за опънатия таван.

Опънатите тавани се монтират бързо и лесно, а за помещение със закрит басейн могат да бъдат изградени както плоски опънати тавани, така и многостепенни опънати тавани. Предимно с за помещения с  басейни и СПА центрове се избират плоски опънати тавани – целта е да нямат дразнещи форми и линии.

Плоските тавани с лъскаво покритие оптично разширяват пространството, а и ще придадат на помещението индивидуалност и стил, поради факта, че на тях могат да бъдат отпечатани всякакви визии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.