Направи си сам – охранителна система

Колко ли пъти сте чували репликата „Аз имам куче, аларма не ми трябва“?! Вярно е, че до известна степен кучето помага да държи евентуални нарушители на разстояние, но не винаги, особено ако кучето е малко. И какво все пак трябва да направите, ако имате проблеми в квартала, а кучето просто не върши работа. Отговорът – охранителна система направи си сам. В зависимост от бюджета, с който разполагате, има много варианти, които биха ви били полезни. Ето някои от тях:

  1. Обикновена алармена система – на пазара се предлагат много видове алармени системи. За прилична сума от около 150 лв., може да се снабдите с комплект аларма, 2 броя датчици и сирена. Монтажът на тези системи може да го направите и с основни познания, а за настройката й ще е нужно малко четене, но бе е невъзможно. Ако пък срещнете трудности, монтажът и настройката струват около 100 лв., в случай, че прибегнете до услугите на професионалисти. Тази система може да се разширява и да се увеличават функциите й, но всичко зависи от средствата, които сте готови да отделите. Допълнително може да поставите и лепенка, че обекта е под охрана, което може и да не ви се вярва, но върши работа.
  2. Професионална алармена система – тези системи имат много повече датчици, както на вратите, така и на прозорците. Освен това, за определена сума на месец, охранителна фирма свързва вашата аларма към техния център за наблюдение. При сигнал от алармата, диспечера изпраща охранителен екип към имота ви. Допълнителните разходи в този случай си имат предимства – не се чудите какво да правите, ако някой нахлуе в дома ви – оставете това на професионалистите.
  3. Безжична охранителна система – въпреки, че е една от най-сложните системи на пазара, тя е една от най-модерните и пълни системи. Дори не е толкова сложно да я монтирате в стил направи си сам. Отделно може да добавите няколко охранителни камери, които вече не са толкова скъпи, за да засилите охраната на дома и близките си. Съществуват сравнително евтини безжични камери за видеонаблюдение, които се свързват към домашния ви рутер и чрез безплатен софтуер съхраняват евентуални нарушения на собствеността ви.

Каквото и да изберете за охрана на дома, не правете компромиси. Не е нужно да се  харчите за супер модерни системи и да се чудите как сами да си ги монтирате, но е добре да закупите какво ви трябва, за да гарантирате вашата и на вашите близки сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.