Как да инвестираме във валутна търговия?

Инвестирането във валута е един от многото способи за увеличаване на нашия капитал.  Валутната инвестиция или по-точно търгуването на валута ( форекс търговия ) е един от способите които могат да Ви дадат възможността за сериозни постъпления във Вашата сметка за кратък период от време, но и създават сериозен риск от загуба при неправилен мениджмънт. В тази статия ще се опитаме да дадем отговор на едни от основните въпроси про вълутна търговия, а именно: Как може да инвестираме в закупуването на валута ? Какъв риск съществува за нашите спестявания?

Как може да инвестираме в закупуването на валута ?

Започването на валутна търговия е относително бърз процес. За да започнете форекс търговия е нужно единствено да откриете сметка при инвестиционен посредник и да инсталирате на Вашия компютър платформа позволяваща онлайн търговия. Тази платформа ще ви бъде предоставена от вашия инвестиционен посредник. Нужно е обаче да знаете следните основни неща преди да решите да откривате Вашата реална сметка:

  • Изберете инвестиционен посредник (форекс брокер) на база отзивите за този брокер в интернет и условията които предлага. Естествено преди да решите да откриете реална сметка за форекс търговия при даден брокер, се уверете, че съответния брокер е регистриран и регулиран.
  • Преди да откриете реална сметка при форекс брокер е изключително важно да започнете първо търговия с демо сметка. Откриването на демо сметка не изисква попълването на никаква информация освен Вашите име и личен e-mail адрес, също така не е необходимо заплащането на никакви такси за откриването на демо сметка. Чрез Вашата демо сметка Вие имате възможността да извършвате закупуване и продаване на валута с демо пари, като резултатите от вашата форекс търговия ще се рефлектират от случващото се на пазара. Тоест демо сметката отразява всичко случващо се на валутния пазар и Вие имате възможността да трупате опит без никакъв риск от загуба за пари.
  • Не се включвайте на пазара за валутна ( форекс ) търговия преди да натрупате значителен опит чрез демо сметка и имате постъпления. Форекс пазара е изключително динамичен, веднага след като започнете да търгувате на него, може да се изкушите да пробвате търговия в реални условия и да изгубите търпение да се включите със собствени средства, направете това единствено когато сте натрупали опит.

Какъв риск съществува за нашите спестявания ?

Съществува неписано правило когато става въпрос за инвестиция което гласи: „Колкото са по големи очакваните печалби, толкова е по висок е риска !“

Това важи с пълна сила и за форекс търговията. Инвестирането в закупуване на валута може да донесе много високи печалби във Вашата сметка, но само ако сте натрупали нужния опит и знания. Включете се с реална сметка на международния валутен пазар след като сте натрупали опит и имате постъпления във Вашия демо акаунт. Разучете в детайли платформата за онлайн търговия която Вашия инвестиционен посредник предлага, в толкова динамична среда каквато е форекс търговията е необходимо да познавате платформата която иползвате в дълбочина. Решенията които взимате ще трябва да бъдат изпълнение в рамките на секунди.

Открийте Вашата демо сметка сега и тествайте без никакъв риск колко добър трейдър сте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 3 = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.