Пловдив – център на бизнес мероприятия и благоприятен за счетоводните къщи

В нашата страна съществуват над шест хиляди компании и физически лица, офериращи счетоводно обслужване, от които немалко и в Пловдив, съгласно данни на Българската асоциация на счетоводните къщи. Поради причината, че е един от ключовите бизнес центрове, в който се провеждат различни мероприятия, състоянието на счетоводството и фирмите, предлагащи счетоводно обслужване в Пловдив е изключително благоприятно.

Пораждането на този вид услуга се реализира след успешното приемане на Търговския закон, при положение, че едни от първите фирми, занимаващи се със счетоводство имат развой от около 20 години. Счетоводна кантора има възможност да се именува всяко едно лице, било то юридическо или физическо, което е регистрирано по ТЗ – ЕТ, Акционерно Дружество, Дружество с Ограничена Отговорност и холдинг. Този вид фирми най-често вършат работата, която би вършила специален счетоводен отдел, с неговите работници и главни счетоводители, като едновременно представят своите клиенти пред всички институции, стремейки се същевременно да предостави такъв спектър от счетоводни услуги, така че потребителя да има възможност да насочи цялата част от своето съсредоточаване към своята работа и да не се тревожи за счетоводните дейности.

При наемане на счетоводна компания ще икономисаш от инвестицията за техника, нормативи, семинари и обучения за работниците, които същевременно правят неизгодно предпочитанието за свой личен отдел, занимаващ се с счетоводно обслужване, за разлика от използването на услугите на счетоводна кантора в един добре икономически развит град, като например Пловдив. В добавка на това ползваш услугите на доста добре подготвен състав, на който можеш да си уверен и който заплаща за грешките си, макар най-същественото превъзходство на фирмите занимаващи се със счетоводно обслужване е опита, тъй като е непосилно за един служител да да се съобрази с всичко във счетоводната дейност.

Фирмите, предоставящи такъв вид дейности проследяват непрекъснато за изменения във данъчното и счетоводното законодателство, като тутакси известяват потребителя при възникване. Използването на сходен вид дейности ще е потребно като имаме впредвид разноските и/или компенсацията при допуснати разминавания, като персонала в счетоводните организации са задължени да се обучават и постоянно да изучават практиката. Същевременно счетоводните компании поемат отговорността при допускане на неточности в извършените доклади, неточно начислени контрибуции или изтърваване на сроковете.

Клиентите на дружества, занимаващи се със счетоводно обслужване са безброй много и са от различни сектори и различни по обем – от огромни фирми, хотели, хипермаркети до малки магазини, а чак и клиенти, които държат собствен счетоводен отдел, ала ползват техните услуги за тяхната проверка. Дори има счетоводни компании, които недълго след тяхната поява са инсвестирали в личен програмен отдел, който да състави софтуера, който да е съобразен с изискванията по проекта направен от отдела по счетоводство. В много от случаите след това те съумяват да печелят от този софтуер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.