Какво e Дропшипинг (Dropshipping)?

През последното десетилетие  търговията на дребно  премина през един етап на дълбока промяна, благодарение на дропшипинг-а (dropshipping). (В превод по смисъл – Директна доставка).

На практика това е процес, при който производители, дистрибутори или търговци на едро (Дропшипъри) доставят продуктите, които вие предлагате на вашите клиенти, чрез вашия онлайн магазин и забележете – доставят ги от ваше име.

Вашата основна задача е да осигурите продажби, чрез представяне на избраните продукти на вашия онлайн магазин или в еBay, Amazon, Aukro и други подобни онлайн пазари.

След, като  получите поръчка просто трябва да я предадете на дропшипъра (доставчика) по електронната поща, ръчно, през сайта му или чрез интегрирана във вашия онлайн магазин автоматична система за предаване на поръчки.

Най-хубавото е, че като собственик на дропшипинг бизнес, вие не трябва да правите нищо по предварителна покупка и съхранение на продуктите, което от своя страна ви спестява значителни разходи свързани със закупуване на стоки, поддържане на складови наличности, обработка и персонал за изпълнение на тези дейности.

Не на последно място избягвате риска от закупуване на стоки, които в последствие не можете да продадете.

За повече информация и всичко свързано с дропшипинга и онлайн бизнеса моля посетете https://dropshipping-bg.com

Като говорим за дропшипинг, логичния въпрос е съществува ли тази форма на онлайн търговия в България? Според нас не или поне не в класическия му вид.

Причините за това са много и различни, като едва ли ще можем да ги изброим и анализираме тук, но ще маркираме основните проблеми, които възпрепятстват тази форма на онлайн бизнеса и по конкретно на електронната търговия в България.

В основата на дропшипинга преди всичко стои доверието!  Доверие между купувачите, търговците на дребно и дропшипърите (доставците), а точно доверието е най-дефицитната “стока” в момента на пазара в България.

Ще научите още:

  • Как да се предпазите от измами в дропшипинг бизнеса.
  • Как да намерите дропшипинг доставчици за вашия онлайн магазин.
  • Как да популяризирате вашия бизнес и да намерите нови и коректни партньори.
  • Полезни съвети в областта на дропшипинга и онлайн търговията.
  • И още много полезна информация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.