Различния между водещите търсачки

Въпреки че основният принцип на работа на всички търсещи машини е един и същи, то малки разлики между тях може да доведат до големи промени в страниците с резултатите от търсене. За различните търсачки са важни и съответно различни фактори, които имат своето влияние върху показване на резултатите при търсенето от потребителя.

Имаше времена до неотдавна, когато SEO експерти се шегуваха, че алгоритмите на Bing съвсем целенасочено са направени по коренно противоположен начин спрямо тези на Google. Въпреки, че в това може да има истина, то факт е, че големите търсачки отдават значение на отделни критерии и ако вие имате намерението да завладеете повече от една от тях, то непременно трябва да оптимизират уеб сайта ви много внимателно.

Съществуват много примери за разликите между отделните търсачки. Например, за Yahoo! и Bing, on-page оптимизацията и в частност ключовите думи са от първостепенно значение, докато в същото време за Google връзките към сайта ви са много, много важни. Също така, за Google, сайтовете са като виното – по-старото е и по-доброто, докато Yahoo! обикновено няма изразени предпочитания към сайтове и домейни с традиция (т.е. по-старите). Ето защо може да ви е необходимо повече време докато вашият сайт се кредитира с доверие от Google и излезе на върха в страниците с резултатите от търсенето, отколкото в Yahoo!.

Според последно направени различни проучвания Google разполага с най-голяма и заслужена репутация сред потребителите като най-добрият избор за тези, които търсят в интернет. Търсачката Google силно се препоръчва за ваша първа спирка при търсене на каквото и да било.

И накрая нека да обобщим, че търсачките имат много различни „правила“, чрез които решават как точно да изглежда редът на резултатите за вашето търсене. Тези правила и в частност алгоритми се променят постоянно и е ваше задължение да следите последните тенденции, особено за водещите търсачки. Някои промени в алгоритмите могат да засягат четенето на името на уеб сайта т.е. Title тага, заглавията, думите в текста и тяхната наситеност в него, имената на картинките, кодът на страницата, входящите и изходящите връзки.

Всички тези правила, които споменахме отгоре, формират алгоритмите на търсещите машини, затова свикнете, че SEO е динамична дейност и зависи от капризите на водещите търсачки. Въпреки това, си заслужава, защото ако успеете да класирате бизнеса си най-отгоре на страницата с резултатите от търсенето, то вероятно и монетизирането на усилията ви ще бъде достатъчно стимулиращо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 7