Пет лесни техники за успешен Интернет-маркетинг

Пет лесни техники за успешен Интернет-маркетинг

Всеки от изброените методи може да бъде осъществен без изразходването на значителни средства

Следи и анализирай.

Това е изключително важно. Трябва да сте наясно, какви страници от Вашия сайт интересуват аудиторията. Вероятно си струва да промените структурата на сайта или част от съдържанието с цел да задържите вниманието на посетителите.

Повишаването на ефективността на продажбите от сайта е продължителен процес. Използвайте резултатите и данните от настоящите потребители за привличането на нови клиенти.

Осъществете връзки с фирми, които не са Ваши преки конкуренти, но в същото време са с добра репутация и имат отношение към сферата на Вашия бизнес

Подобни контакти ще увеличат репутацията на Вашия бизнес. Линковете към Вашия сайт от други сайтове са добър показател за значимост в съответната област. Линковете от други сайтове правят Вашия сайт по-лесно разпознаваем за търсещите машини.

Напишете информативни статии за Вашия бизнес или продукт и ги разпространете в Интернет.

Има достатъчно сайтове за статии, където може да направите това лесно и бързо. Не забравяйте да поставите линк в статията към Вашия сайт.

Преиздаването на статии в Интернет сайтове и блогове не е честа практика в България, но въпреки всичко е възможно и става със запазване на публикуваните линкове. Обърнете внимание на качеството на статията. Не се притеснявайте да акцентирате на силните страни на Вашите стоки или услуги.

Приканвайте потребителите към конкретни действия.

Повече от ясно е, че Вашата главна цел е да продадете Вашата стока или услуга и да привлечете нови клиенти. Вашият сайт трябва да бъде инструмент за постигането на тази цел. Използвайте всяка страница активно. Подканяйте посетителите да попълнят формата за контакти, да се абонират за Вашите нюзлетъри или да участват в Вашата текуща анкета.

Не допускайте грешки дори и в най-малките детайли.

Сравнете Вашия сайт с Вашето жилище. Дали той е добре подреден и удобен, или е занемарен и разхвърлян? Препратките между страниците трябва да бъдат лесни. Общото впечатление от сайта следва да е положително и приятно. Не пропускайте да проверите как изглежда Вашия сайт при зареждане през различни браузъри. Уверете се отново, че всички форми за контакти работят коректно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.