Ryanair финализира спасителен план с унгарското правителство

RyanairНа 3 февруари, на пресконференция в Будапеща, ирландския нискотарифен превозвач Ryanair обяви намерението си да стартира спасителен план за Будапеща и унгарския туризъм, във връзка с фалита на унгарската авиокомпания Malev, който бе обявен в началото на месеца.

От Ryanair потвърдиха, че ще базират 4 чисто нови самолета Боинг серия 737-800 на летище Будапеща. Датата е петък, 17 февруари, като тогава от компанията ще отворят 31 нови маршрута, предлагайки по-ниски цени (9.99 евро), отколкото всеки друг авиопревозвач и по този начин ще предоставят услугите си на повече от 2 млн. пасажери, заменяйки повечето от трафика и маршрутите, загубени от Будапеща в резултат на случилото се с унгарския авиопревозвач Malev.

Ryanair, в която в момента работят над 700 унгарски пилоти и кабинен екипаж, обяви 7 февруари за ден, в който да се проведе набиране на персонал в Будапеща. От компанията поканиха всички заинтересовани пилоти от Малев, както и членове на екипажи, инженери и др. да участват и да помогнат на ирландската нискотарифна компания да събере необходимия брой хора, който ще й бъде необходим, за да осъществи начинанията си.

Това е най-голямата досега инвестиция в унгарската авиацията и туризъм, която е в процес на последни договаряния с летище Будапеща, за постигането на окончателно споразумение. За тази цел заместник главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл Каули посети Будапеща, за да финализира преговорите с летището и с унгарското правителство.

Благодарение на факта, че компанията е приземила над 80 самолета тази зима, тя разполага с необходимия капацитет да реагира веднага на фалита на Malev с преместването на самолети, пилоти и екипажи в Будапеща в рамките на две седмици. Този ход от страна на ирландския превозвач несъмнено ще сведе до минимум хаоса и пропуснатите полети от страна на унгарските потребители, породени от затварянето на Малев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.