Почивки лято 2012 – къде да почиваме това лято?

Къде можем да прекараме своята почивка лято 2012? Туристическия пазар е буквално залят от туристически агенции и тур-оператори, предлагащи най-различни оферти за почивки. Изобилието от предложения дава възможност на туристите да изберат това, което е най- подходящо за тяхната почивка, в зависимост от желанията, интересите и възможностите им. Много често обаче изборът е изключително труден. За да изберем най-изгодната почивка трябва да се въоръжим с търпение и време да разгледаме всички предлагани оферти за почивки от местните туристически агенции.

През сезон лято 2012 повечето туристически оферти са насочени към морските курорти в страната и чужбина.  Много български туристи предпочитат да прекарат лятната си отпуска в българските морски курорти, където цените често са по-приемливи и достъпни. Повечето хотели на морето в България предлагат обслужване на много високо ниво и могат да бъдат сравнени с известните, световни хотелски вериги. Съдържателите на хотели на морето се опитват да предоставят на гостите си всичко, от което се нуждаят. Организират забавления и екскурзии до различни, близки дестинации.

Много хора се питат:  Къде са най-популярните дестинации сега и какви са офертите, на които можем да се доверим? Едни от най-предпочитаните дестинации по нашето крайбрежие са големите морски градове Варна и Бургас. До тях се намират най-известните курорти у нас, а именно Златни Пясъци и Слънчев Бряг. През цялото лято там е пълно с чуждестранни туристи от Русия, Германия, Англия, Румъния и Скандинавските страни, които са привлечени от красотата на българските плажове и изгодните предложения. Много от офертите, са на база all inclusive. Това означава, че в цената на почивката се включват нощувки, хранения и достъп до съоръженията на хотелите.

Малките курортни селища също привличат български и чуждестранни туристи. Там ходят хора, които предпочитат да прекарат една спокойна почивка, далеч от шумните градове и курорти. Природата по тези вълшебни места е изключително живописна. Има много гористи местности и реки, които се вливат в Черно море. Китен, Синеморец, Равда и Ахтопол са само малка част от местата, които предлагат оферти за почивка в хотели на морето. Климатът на тези места и природните дадености са подходящи и за спа почивки на морето. Тук се извършват различни спа процедури с лечебна кал, морска вода или водорасли.

Българското черноморие предоставя страхотни условия за почивка на море. Дали ще останем верни на местните морски курорти зависи само от нас.

Вижте също – почивка в Гърция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + = 9

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.