nokia lumia 920

Lumia 920, baby!

Разположение на стандартните елементи: най – отгоре се намира предната камера, отдясно се намира копчето, с което се регулира звука, бла бла бла. Искам да наблегна на това, как е структурирана лицевата страна. Като цяло дизайнът е добър, но тази част над екрана ,просто дразни чувството ми за естетика. Слушалката е поставена в центъра – добре, но защо предната камера и логото все едно се опитват да станат дясна слушалка? В резултат на плъзгането на пръста по екрана, камерата отива по – нагоре, а надписът – по – надолу. Отделно и камерата, и логото не стоят зле, но трите елемента заедно не изглеждат много красиво, разбира се, това е мое мнение. И още един елемент, който също изглежда малко нелепо, според мен – това е вторият микрофон. Той се намира в близост до жака за слушалки. Насочете вниманието си към него и си представете, ако имаше малка дупка като останалите.

Всичко останало е добре. По отношение на практичността клавиатурата идва от дясната страна на Lumia 920 https://shtepsel.bg/nokia-lumia-920/, която е керамична. От същия материал е направена и пластината около основната камера, като така става по – трудна за надраскване. По време на тестването на Nokia Lumia 800 тази част бързо се е надрасквала, въпреки че на нас ни попадна запечатано копие. Тази мостра е видяла много, но във въпросното проблемно място е нямала и драскотина. Всъщност могат да се забележат леки наранявания, но силно се надявам, че това касае само тестовия вариант.

Освен всичко това, смартфона има отделен бутон за камерата. Но и той, и бутона за заключване се натискат много лесно, което може да се случи и случайно. Отдолу се намира входа за USB и озвучаващото устройство. Най – отгоре се намира слота за SIM картата.

Под  дисплея се намират три сензурни бутона, които служат за управление. Телефонът има добра светкавица, която не пречи на добрата видимост на дисплея, когато е включена на тъмно. Бъг, свързан с Lumia 900, при който светкавицата не осветява равномерно, досега не съм срещал.

На гърба е разположена 8,7 MP камера, но за нея ще говорим по- нататък. Близо до камерата е разположена двойна светкавица. Под корпуса се намира значително обемна и тежка батерия, изцяло по стандарта Qi. Това означава, че можете да я поставите навсякъде, за да се зарежда. Зарядното е с дължина 30см, което е изключително удобно за ползване в къщи, ако имате разположен контакт близо до вашето бюро или нощно шкафче. Зарядното е удобно и за ползване в някои заведения, докато си пиете кафето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.