HTC Wildfire S ревю

HTC Wildfire S
И отново ще поговорим за новата линия от телефони от HTC, които в момента в никакъв случай не са на последно място в света на смартфоните. Според резултатите от I-то тримесечие на 2011 г. компанията е продала почти 10 милиона единици, което е два пъти повече в сравнение с първото тримесечие на миналата година. Да, и се увеличават приходите и печалбата за HTC, но този път почти с 200%. Това не е изненадващо, тъй като тайванския производител бързо набира скорост: НТС сега е на 4-то място по продажби сред производителите на смартфони. И на края, но не на последно място успехът се дължи на новата линия от смартфони: Desire S, Incredible S, Wildfire S.

Скоро към тях се присъедини и впечатляваща Sensation. Е, сега нека да поговорим за по-младия представител на смартфоните – Wildfire S. Тази компактна машина, независимо от размера и ориентацията към младежта, е интересен случай – с функции с плюсове и минуси.

Проектиране и управление:
Wildfire S е доста компактен. В момента е най-малката единица на НТС. Въпреки размерите си, е с достатъчно широк корпус и в ръката стои доста добре.

Предната страна на апарата се състои от 3.2-инчов екран, покрит със стъклен капак, под него има малък блок на тактилни бутони с алуминиев кант, който обхваща почти цялата предна част на устройството. Най-отгоре има слот за динамиката затворен със защитна метална мрежа. Чрез него можете да следите за състоянието на смартфона чрез LED сигнали (зелени и червени). Долната част е много малка, но има извивка, която много помага за здравото захващане на апарата. Сензорната ивица е достатъчно тясна, така че потребителите с големи пръсти могат да докоснат дъното на екрана, което може да предизвика трудности при изполването на апарата за бързо навигиране и управление.Така или иначе, поради малкия размер на устройството, собствениците на големи пръсти ще трябва да си избират устройства с по-голям размер на екрана.

В дясната част апаратът е напълно свободен, машината е празна, като бутоните за управление са от ляво, като и MicroUSB конекторът за кабел за пренос на данни и зарядно устройство. Най–основните бутони са за включване и 3.5 мм жак за слушалки. В общи линии, всичко е стандартно за смартфони от HTC. Радвам се, че аудио жакът е ограден от метален корпус, и предпазва от случайно изваждане на слушалките от телефона. Не се притеснявате, че конекторът ще се счупи.

На задния панел има разположена камера, LED светкавица за нея (това е едно от подобренията на по-стария модел Wildfire), и един процеп за хендсфри говорител. Задния панел, който всъщност е един капак е изработен от непрозрачна пластмаса. Ние тествахме устройство с бял капак, а има и тъмно-сиво и лилаво като боровинки, като цветовете не са ярко наситени, не са лъскави, а са млечни.

Екран и камера
Друго значително подобрение, което липсваше на обичайния модел Wildfire е качествения 3.2-инчов екран. На стария модел, параметрите бяха скромни (240×320 пиксела), а на HTC Wildfire S вече се отличават с 320×480 точки.

Какво се е променило? Вече не се преливат в очите ни пикселите на екрана, картината става ясна и по-ярка, като позволява по-голямо удобство при гледане на уеб страници с малък текст. Като цяло, това подобрение може да не ни радва.

Данни
HTC Wildire S – е с добро качество, надеждно и достъпно устройство, което може да се препоръча на потребителите, които си купиха първият телефон на Android, или на млади и активни потребители. Като решаващ фактор за покупка може да бъде доброто качество на услугите, като най-удобната и комфортна от тях е интерфейса Sense. Младежта ще се радва на добрите възможности за социално общуване – джаджи, услуги и интеграция на различни приложения (например, направените снимки могат да бъдат изпратени на Facebook или на OpenID чрез натискането на един бутон). А за опитните потребители, макар и да обърнат внимание на слабостите на устройството – камерата и батерията, като цяло няма съществени критики към този модел.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.