Лаптоп батерии – максимизирайте продължителността на живота им

Li-Ion лаптоп батерии са много скъпи за подмяна и след като те „умрат“, ако не разполагате с допълнителна батерия, вие няма да можете да използвате напълно своят лаптоп, тъй като основната му мобилна функция ще бъде ограничена. Точно батериите за лаптоп са основната причина, която позволява на лаптопите да бъдат използвани на всевъзможни места, без да се налага около вас да има електроенергия. Но когато батерията ви загуби своята издръжливост, вие няма да можете да го използвате без лаптопа ви да бъде включен към захранващия кабел.

Когато използвате вашия лаптоп на батерия е желателно да изтощите до край, докато не ви излезе съобщение, че ще се изключи ако не я заредите. След това свържете вашия лаптоп към захранването, за да заредите батерията отново. Желателно е да правите това упражнение поне 2-3 пъти в месеца, особено ако използвате лаптопа си предимно включен към захранващата мрежа и с включена батерия.

Ако вашите батерии за лаптоп Toshiba са напълно заредена и ви се наложи да ги изключите, за да занесете вашите лаптопи в друга стая за няколко минути, след това не ги закачете обратно към захранването, нека поработят на батерия. Сега много хора ще попитат „Защо?“.

Батериите имат памет и ако те непрекъснато използват само част от енергията си, те забравят, че могат да издържат много по-дълго време. Звучи смешно, но те наистина работят така. Разбира се с напредване на технологиите тези недостатъци ако можем да ги наречен така са сведени до минимум. Мога да ви кажа, че моята батерия е почти четири години е загубила съвсем малко от издръжливостта си.

Ако издръжливостта на вашите лаптоп батерии значително е намаляла и вие притежавате някои от лошите навици, които споменах, винаги има начин да се справите с това.

Пестете енергия на вашите батерии за лаптоп, като коригирате на настройките на захранването, яркостта на дисплея и настройте твърдия диск да спира след 5 минути, когато не се използва. Никога не използвайте лаптопа си в много топла среда, но ако ви е належащи, тогава използвайте подложка с вентилатори, които допълнително да го охлаждат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 3 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.