Игри във Facebook

Най-нашумялата игра в социалната мрежа Facebook за изминалата година е разработената от Playdom – „Gardens of Time”. Това стана ясно след направено проучване през януари от служители на компанията на Марк Зукърбърг относно предпочитаните игри на 800-те млн. потребители на Facebook.

От Facebook са изказали предпочитанията на потребителите и тяхната удовлетвореност, от куеста „Gardens of Time”, който успя да изпревари „Cityville”. Играта на Zynga зае почетното трето място, изпреварена от „The Sims Social на Electronic Arts”.

Според коментари по форуми в интернет класирането е „жалка подигравка“, но други считат, че класирането се появи с цел реклама и PR на приложенията на Facebook, което не можем да отречем, че има голяма доза истина.

След жлъчните коментари и бегло анализиране класацията на Facebook можем да кажем откровено, че това е един от начините по който се рекламира и налага дадена игра, която не е чак толкова предпочитана, както искат да ни убедят. Нелепо беше и обяснението на пресконференция на социалната мрежа, но какво да се прави, големите са си големи.

„Класацията бе, извършена на база на активните играчи надвишаващи 100 хиляди броя месечно към дадена игра, като дадохме предимство на тези, които изпитват най-голяма удовлетвореност сред ползвателите“, четем още в официалното съобщение на Facebook.
“Накратко получихме списък с най-нашумелите от потребителите игри за 2011 година“, допълват от социалната мрежа.
Според направената справка в компанията за активни потребители на база играчи във Facebook, най-нашумелите игри в социалната мрежа са Cityville, Castleville, Farmville и Texas Holdem, които са творение на Zynga.

Като лидерското място във Facebook заема „Gardens of Time”а в класацията на Appdata е едва на 14-то място. Прякото проследяване в цифри между Citiville и Gardens of Life е, че първата игра има 48,8 млн. ползватели месечно, а втората – 8,5 млн. Farmville се гордее с 32,1 млн. активни фенове месечно, нищо, че не е в челната десятка на Facebook.

„Анализът използван при класирането от Facebook за подреждане на десетте най-нашумели игри затруднява служителите и може ви, за това резултат е такъв”, коментира Ник Гибсън, анализатор в Games Investor.

Според него този начина на класиране е на база препоръчвани, което избутва старите игри по назад в класацията, защото те са били препоръчвани активно но на по-предишен етап, допълва специалистът.

Ето и класацията на Facebook за най-нашумелите игри през 2011 година:

  1. Cityville (Zynga)
  2. Castleville (Zynga)
  3. Farmville (Zynga)
  4. Texas Holdem (Zynga)
  5. The Sims Social (EA)
  6. Empires & Allies (Zynga)
  7. Words With Friends (Zynga)
  8. Diamond Dash (Wooga)
  9. Bubble Witch Saga (King.com)
  10. Indiana Jones Adventure World (Zynga)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 4 = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.