Кафемашини с капсули

В ароматния свят на кафето напоследък особен бум предизвика навлизането на капсулните системи кафе. Погледнато глобално и дори у нас, челни позиции в предлагането на ĸaпcyлни системи заемат Лаваца и Нескафе Долче Густо. Това е така, защото и двете марки налагат високо качество и стандарт, и имат атрактивни решения, които могат да бъдат подходящи не само у дома, но и в офиса.

Ако към стила, удобството и висококачественото кафе прибавим и иновативна система и дизайн, то несъмнено ще се сетим за NESCAFЕ Dolce Gusto. Познатият и разпространен бранд предлага иновация при капсулната система. Технологията на херметизиране на капсулите осигурява оптимизация при налягането на водата, която прониква в нея и гарантира качеството, плътността, вкуса и обилната пяна на всяка доза кафе. Всяка капсула съдържа точното количество от най-доброто мляно кафе Арабика, за да даде възможност на потребителите никога да не правят компромис с кафето, което обичат.

„Стилен, гъвкав  или просто Dolce Gusto” – с този слоган марката представя не само системата кафе, но и визията на иновативните си кафе машини. С формата си, те не само напомнят за сладкия домашен помощник робот, но и перфектно могат да се съчетая с визията на всяка кухня, защото имат разновидности от форми и цветове. NESCAFÉ® Dolce Gusto е единствената single-cup кафе машина. Тя разполага с професионално разработени 15 бара налягане, осигуряващи точната консистенция и плътност на пяната на кафето или млякото. А по отношение на вкусовете и предпочитанията, потребителите могат да избират от голямо разнообразие капсули, които осигуряват горещо, хладко, чисто, с мляко или по специална рецепта кафе. На пазара у нас, те присъстват и под наименованията Espresso Intenso, Caffè Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Chococino и др. Популярността им постоянно нараства, като от скоро някои електронни магазини предлагат възможност за онлайн поръчки на капсули NESCAFЕ Dolce Gusto.

Обръщайки се към другия лидер на пазара, няма как да не бъде отбелязано, че Лаваца също отделя внимание на иновацията. Но ако Dolce Gusto залага на одухотворената визия на своите кафе машини, то Лаваца залага на изчистени форми и дизайн. Италианската марка също предлага голямо разнообразие от кафе машини, които се простират от малки машини за домашна и офис употреба до големи вендинг автомати. Различните видове капсули Лаваца са добре познати на българския пазар и са изключително разпространени в заведенията, на работното място и вкъщи.  Съществуват три капсулни системи на Лаваца, като най-популярната от  тях е Lavazza BLUE. Системата на приготвяне кафе чрез капсулите Лаваца е патентована и използва процеса на инфузия, за да осигури по-мека и кремообразна текстура на кафето. На пазара видовете вкусове на Лаваца присъстват под наименованията Густо Долче, Интензо, Амабиле, Деликато, Рико, Тиера, Крема Арома, Арома поинт, безкофеиново кафе Лаваца и др.

Когато говорим за качество, стил и разнообразие на кафето, без съмнение и двете марки биха отговорили на всяко изискване. Единствено от личните предпочитания на всеки един потребител зависи, дали ще избере удобството и забавлението да приготвя любимата си напитка за по-малко от минута или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 5 = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.