Сайт за фитнес добавки

Суроватъчен протеин или изолат? Кое от двете да изберем и защо

Много от начинаещите във фитнес залата искат резултатите сега и веднага. Първоначалният ентусиазъм от мисълта, че тренираш и скоро ще видиш някакви резултати, които си постигнал сам, завладяват всеки, но скоро те ни напускат.

Именно тогава си проличава кой наистина е превзет от идеята за успех в извайването на тялото и кой е готов да се откаже и да приеме мисията за непосилна. Всъщност, мускулите не са единственото нещо, което е подвластно на тренировки, стимулът също може да се „помпа“.

Не е тайна за никого, че хранителните добавки освен за определени цели, служат и за повишаване на стимула за трениране. Ако имате неприятното усещане, че губите част от мотивацията си, посетете онлайн магазина на FitnesHrani.com и се сдобийте с онези фитнес суплементи, които ще ви помогнат да повдигнете духа си.

Какви видове протеин съществуват?

На българския пазар са достъпни няколко вида протеинови смеси. Двете най-търсени и съответно продавани са суроватъчният протеин (Whey protein) и суроватъчният протеин изолат (Whey Protein Isolate).

Плюсовете и на двете са повече от минусите, но все пак ще се покажат и двете страни на монетата, за да може следващия път, в който посетите онлайн магазина на FitnesHrani.com да сте пълни с информация за това, което купувате.

Суроватъчен протеин – плюсове и минуси

Сайт за фитнес добавки
Разнообразни видове протеин https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/proteini

Едно от основните положителни неща, с които може да се похвали уеят, е това, че повишава многократно секрецията на белтъчини, които са необходими за изграждане на мускулна маса след тренировка. Анаболният ефект също е налице заради увеличаването на производството на хормони като инсулин, например.

Редуциране на мазнини, възстановяването на увредените по време на тренировка мускули, както и понижаване на кръвното налягане, са друга част от ползите на този вид протеин.

Вредите, които може да нанесе протеинът на тялото ви са свързани главно с преработката на повишеното количество белтъчини от страна на бъбреците. Ако имате хронични проблеми с бъбреците, тогава имате нужда от предварителна консултация с лекар, който да ви информира за евентуалните проблеми при прием на суроватъчен протеин.

Суроватъчен протеин изолат – наш приятел или враг

Този вид протеинова добавка е една от най-срещаните на пазара. Съдържанието ѝ на белтъчини е повече от 90% и това я прави сериозна конкуренция на по-ниските класове анаболни стероиди.

Естествено, няма как да сравняваме хранителна добавка и стероид, както и ефектът от тях, но много от използващите протеин изолат споделят, че  ефектът на напомпване и енергичност може да се сравни малко или много с анаболните стероиди.

Нека това не ви стряска, изолатът си остава добавка на добрата стара протеинова основа, която е доказано безвредна за здравето. Може да използвате суроватъчният изолат в случай, че искате да намалите мазнините, но да поддържате конкурентното ниво на мускулите си.

Единственият недостатък на изолата, който е известен на човечеството, е по-високата му цена в сравнение със суроватъчния протеинов концентрат.

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.