Блиндирани врати за ефикасна защита

Защитата на лични вещи, имущество, ценни документи и всичко останало, което не трябва да попада в чужди ръце е проблем, който тормози хората от древността до наши дни. В днешно време крадците са снабдени с най-модерна техника за проникване във всякакви помещения. Затова монтажът на блиндирани врати е задължителен при нужда от ефективно опазване на собствеността.

Качествените блиндирани врати са скъпи, но вещите които са длъжни да опазят са много по-ценни. Затова едва ли е добра идея да се спестяват пари при покупка на входни врати. Изборът на врата зависи от индивидуалните нужди. За спиране на крадците за едно жилище в града е достатъчно да се монтира блиндирана врата с надеждна ключалка, която се разбива изключително трудно. За апартаменти в жилищни блокове и кооперации такива  входни врати са много подходящи, защото при разбиването им се вдига много шум и се изисква много време. Това е достатъчно за да охлади ентусиазма на крадците и те да отидат да си търсят друг, по-лесен обект.

За извънградска къща обаче, шумът и времето не са пречка за крадците, защото наоколо няма кой да ги чуе. В такава ситуация входната врата трябва да е много здрава, снабдена с надеждни ключалки и СОТ. Целта е докато крадците се опитват да разбиват вратата, охранителите да имат време да стигнат и да предотвратят проникването им в къщата. Същото се отнася и за прозорците, които задължително трябва да имат решетки.

За някои обекти обаче се избират врати, които да издържат и на стрелба с огнестрелно оръжие, опити за взривяване и други груби методи. Задължително е такива врати да имат по две ключалки, като поне едната да е със заключване с чип и да не се вижда отвън. Ако бравата е само една, с колкото и шипове да е, не е достатъчно надеждна. Щом крадецът успее да отключи, то всички шипове ще се приберат едновременно и вратата ще се отвори. Ако има втора, невидима брава обаче, престъпникът ще остане неприятно изненадан, когато въпреки усилията му, вратата остане заключена.

Надеждно заключените блиндирани врати са единствената ефикасна преграда пред хората с престъпни намерения. За да опазим плодовете на своя труд от хора, които искат да получат всичко наготово, трябва да вложим доста средства в покупка на стабилни входни врати, които да спират неканените гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.